Ongeveer drie weken geleden ontving ik de sleutel van mijn nieuwe woning. Ik wist natuurlijk gelijk al dat ik voor mijn dochter Keyshia een Scandinavische Kinderkamer wilde maken. Afgelopen weekend ben ik hiermee begonnen en ik laat jullie vandaag een preview zien, want helemaal klaar is het nog lang niet. Kijk je gezellig mee?

 

Scandinavische Kinderkamer

Ashford & Sons Krijtverf – Cloudy Lilac

Afgelopen weken was ik veel te vinden in verschillende bouwmarkten. En terwijl ik bij de Kwantum opzoek was naar gordijnen verdwaalde ik ook even op de verf afdeling. Zo zag ik van Ashford & Sons prachtige kleuren krijtverf voor op de muren. Ik ben gek op krijtverf want het geeft een prachtige super matte en levendig effect.

Keyshia had al tegen mij gezegd dat ze heel graag een paarse kamer wilde. En je hebt paars en paars, je snapt me wel denk ik. Ik ging akkoord maar wilde wel een zachte vergrijsde paarse kleur zodat het ook mooi bij haar interieur zou passen en ook een mooie basis is voor de Scandinavische kinderkamer. Ik koos Ashford & Sons een zachte lila kleur die tijdloos is en makkelijk te combineren is meer het veel kleuren.

De basis van de muren was wit en moest de muren twee keer doen voor een mooie dekking. De verf droogt snel en mooi op. Ik ben heel erg blij met het resultaat. Normaal haal ik mijn verf bij Karwei of online. Maar deze kleuren kon ik verder nergens anders vinden en Cloudy Lilac is precies de kleur die ik al in mijn hoofd had toen Keyshia aan gaf een paarse kamer te willen.

Scandinavische Kinderkamer

Scandinavische Kinderkamer

Scandinavische Kinderkamer

Ik had voor Keyshia een tweedehands bed gekocht en hij is volgens mij van Basic Label. Hij is iets groter als wat ze had, want kleine meisjes worden groot Ik wilde graag een wit houten bed omdat deze welke sfeer je ook wilt creëren altijd kan en je hebt zelfs de mogelijkheid om hem te verven.

Één van mijn favoriete webshop om accessoires voor de kinderkamer te kopen is Mevrouw Aardbei. Een webshop waar je je hart kan ophalen voor om mooie spullen om een perfect Scandinavische kinderkamer te maken. Als ik iets zoek voor Keyshia dan ga ik altijd daar even kijken. Ik heb daar onder andere laatst deze mooie bamboe spiegel gekocht van het merk KidsDepot Zoom en boven haar bed gehangen.

Scandinavische Kinderkamer

Scandinavische Kinderkamer- Poster Mrs. Mighetto

Ik ben een grote fan van de prachtige kaarten en posters van Mrs. Mighetto. Deze poster had ik 1,5 jaar geleden al gekocht. Ik had hem eerst in een lijst maar dat was het niet helemaal. Dus nu heb ik de poster zo even opgehangen maar wil er nog posterframe voor halen van eikenhout. Dat geeft net even wat meer warmte en sfeer en natuurlijk blijft de poster dan ook mooi.

Scandinavische Kinderkamer

Scandinavische Kinderkamer- Verenlamp

Deze lamp van katoen en veren is gewoon een eye catcher in welke ruimte dan ook. Ik vond het vooral voor de slaapkamer erg mooi en geeft een warme knusse uitstraling. Ik heb deze gekocht bij de Praxis maar is ook online en bij andere webshops verkrijgbaar.

Scandinavische Kinderkamer

De slaapkamer is best wel groot en had me vergist in de tijd die er in gaat zitten om alles mooi te verven vooral als het twee keer moet. Ik heb daarom nu een helft geverfd en gestyled en het andere gedeelte doe ik volgende week en het resultaat daarvan volgt nog.