Minerale zonbescherming is een term die we de laatste jaren steeds vaker zien. Maar goed ook, want dit soort zonbescherming is anders dan de reguliere zonbeschermers. Ze vormen namelijk een filter die op je huid blijft liggen en er niet intrekt, waardoor het geen kwaad kan voor de gezondheid van je huid. Nivea komt nu met de nieuwe Nivea Sun Mineral UV Protection met Bio Aloe Vera als top ingrediënt.

Verschil chemische en minerale filters

Wist je dat er verschil zit tussen minerale filters en chemische filters? Nu klinkt dat laatste al wat slechter en eigenlijk is het dat ook. Chemische filters bevatten bepaalde stoffen waar je huid niet vrolijk van wordt. Dit soort filters trekken in je huid waar ze je huid beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Minerale filters daarentegen bevatten betere ingrediënten en trekken niet in de huid. Deze leggen namelijk een laagje op je huid (hierdoor kan het zijn dat je het product wat voelt zitten) waarmee ze de UV stralen weerkaatsen en daarmee je huid beschermen. Er wordt dus niets in het lichaam opgenomen.

Nivea Sun Mineral UV Protection

Nivea Sun komt nu met de nieuwe Nivea Sun Mineral UV Protection, waaronder een product speciaal voor het gezicht en een product voor kindjes. Beiden hebben een 50+ beschermingsfactor en dat is fijn hoog. Moet ook wel, want zowel je gezicht als je kindjes dien je opperbest te beschermen.

Nivea Sun Mineral UV Protection Gezicht

De zonbescherming voor het gezicht heeft een formule met o.a. antioxidant en biologische aloë vera. Het beschermt zowel tegen UVA als UVB en voorkomt daarmee tevens vroegtijdige huidveroudering. Fijn is dat de formule waterbestendig is en een matterend effect heeft. Sommige zonbeschermers geven een vet laagje aan je gezicht waardoor je gaat glanzen (en dat willen we absoluut niet). Ondanks dat hij waterbestendig is, raad ik altijd aan om na het zwemmen, zweten of afdrogen even opnieuw te smeren. Zo blijft je huid goed beschermd.

De formule is zacht en vrij dun. Hierdoor smeer je het goed uit. Voor je gezicht en hals heb je maar een klein beetje nodig. Gebruik dan ook zeker niet teveel, anders krijg je het niet goed weggewerkt. Fijn is dat het een niet-vette formule is en dus heel comfy aanvoelt tijdens warmere dagen. Het verstopt de poriën niet, waardoor je huid kan blijven ademen. Deze zonbescherming is parfumvrij en dus te gebruiken voor alle huidtypen. Het komt in een tube van 50 ml. en kost €19,95.

Nivea Sun Mineral UV Protection Kids

Speciaal voor de kindjes is er de kids variant. Deze heeft ook weer die fijne hoge SPF50+ factor en Bio aloë vera als fijn ingrediënt. Hiermee beschermt het niet alleen tegen de schadelijke effecten van de zon, maar voorkomt het ook huidbeschadiging op de lange termijn. Deze kids variant is extra waterbestendig en dat is fijn, want als ik naar onze kindjes kijk zijn ze echte waterratten. Na het zwemmen wel even goed opnieuw insmeren!

De textuur van deze zonbescherming is ook weer vrij dun en smeert zich makkelijk uit. Perfect, want mijn kinderen hebben niet altijd het geduld om goed ingesmeerd te zijn. Hiermee smeer je in een handomdraai je hele kind in, perfect! De formule is ook weer ongeparfumeerd, waardoor het geschikt is voor de kinderhuid. De kids variant heeft ook een inhoud van 50 ml. en kost €15,45.

Een leuk detail van de Nivea Sun Mineral UV Protection lijn is dat de verpakkingen gemaakt zijn van 89% gerecycled materiaal. Dat zie en voel je, maar is zeker niet storend. Alle formules zijn vegan en cruelty free. Ook respecteren de formules de oceanen, want er zit geen troep in de filters. Deze nieuwe producten zijn te koop bij de drogist, waaronder Kruidvat en Etos, en bepaalde supermarkten.