Elk jaar komen ze meermaals terug: verjaardagstaarten. Voor elke verjaardag wordt er wel een aparte taart gemaakt. Met name voor kindjes zijn het soms complete kunstwerken van bijvoorbeeld hun favoriete vriendjes. Dit soort taarten zijn duur en de laatste jaren is het bijna niet meer te betalen om een gave taart te laten maken. Daarom gaan we vandaag terug naar de basis en is het tijd om zelf die verjaardagstaart te maken. Krijg je het al benauwd bij de gedachte? Dat hoeft niet, want met deze tips kun jij dit!

1. Het idee

Elke taart begint met het bedenken van een concept. Voor wie wordt de taart, wat is de gelegenheid en waar houdt die persoon van? Voor kindjes is het vaak makkelijk, want zij hebben dikwijls hun favorieten. Zo is Paw Patrol een grote favoriet bij kinderen. Heb je het thema gevonden? Ga dan eens scrollen door Pinterest. Daar zie je de leukste ideeën voorbij komen. Sla jouw uiteindelijke keuze op in je telefoon, zodat je het bij de hand hebt wanneer je gaat versieren.

2. De taartcake

De cake van de taart lijkt soms heel makkelijk, maar kan nog wel eens mislukken. Verstandig is het om een proeftaart te maken. Deze hoef je natuurlijk niet te versieren, maar het gaat hierbij om de smaak. Gebruik hiervoor siliconen mallen, want hier krijg je de taart makkelijker en mooier uit. Wil je iets speciaals maken? Gebruik dan een tulband bakvorm. Ook hiermee kun je namelijk een gave taart maken! Zorg ervoor dat je het recept opschrijft, want wanneer jouw proeftaart een succes is weet je precies hoe je het op het moment suprême moet doen.

3. De vulling

Dan de vulling, want die kan van alles zijn. Kies je voor een fruitige vulling of misschien eentje van chocolade? Wat je ook kiest, vaak moet je het zelf maken. Raadpleeg hiervoor jouw beste vriend Google en je komt al een heel eind. Kies ook iets dat veel mensen lusten en ga dus geen gekke dingen doen zoals banaan met chocolade, cheesecake etc. Kies een veilige vulling die bijna iedereen eet, want alleen dan wordt jouw taart een succes. Heb je jouw vulling? Ertussen smeren die handel met een speciale spatel en klaar ben je!

4. De versiering

Bij dit soort taarten gaat het meeste werk vaak zitten in de versiering. Een tip is om dit te doen met fondant. Fondant plakt minder dan marsepein en is makkelijker te bewerken. Ideaal dus wanneer je een beginner bent. Fondant is er in allerlei kleuren en kun je zelfs mengen tot jouw gewenste kleur. Maak de figuurtjes na op jouw voorbeeldtaart die je hebt opgeslagen op jouw telefoon en gebruik vormpjes wanneer dat kan. Vervolgens plak je alles met royal icing vast.

5. De presentatie

Helemaal klaar ben je eigenlijk wanneer je jouw zelfgemaakte taart mooi presenteert. Kies voor een mooi plateau waar hij op staat en doe er cellofaan met een strikje omheen. Zo ziet het er nog feestelijker uit. Plak ook de naam van de jarige (in fondant) op de taart incl. het cijfer hoe oud hij/zij wordt. Of wellicht heb je wel wat leuke toppers gezien? Van bijna iedere kinder idool zijn er wel toppers te vinden. Zo hadden wij een keer een Winnie de Pooh taart, Frozen en ook Paw Patrol is al eens voorbij gekomen!

Mocht je te maken hebben met een koemelkallergie, dan kun je bijvoorbeeld deze koemelkvrije monchou taart eens proberen te maken! Hij is hier al een aantal jaar een hit. Zelfs bij de mensen die wel gewone melk mogen!

Zo bak je jouw eigen verjaardagstaart!