Blije dochter met haar Koemelkvrije Monchou verjaardagstaart

Een verjaardagstaart vinden die koemelkvrij is is nog best een opgaaf heb ik gemerkt. Noé werd 1 jaar oud, en alle mooie taarten die te bestellen zijn waren allemaal gemaakt met melk. Uiteindelijk heb ik besloten de bakspullen uit de kast te halen en zelf wat te proberen. In dit artikel deel ik dan ook mijn recept voor een koemelkvrije Monchou verjaardagstaart.

Koemelkvrije Monchou taart omringd met lange vingers

Ter inspiratie heb ik gekeken naar een taart die ik en onze gasten heel erg lekker vinden normaal. Namelijk een Monchou taart. Een romige taart met kersen. Alleen dan net even anders. Er zitten namelijk geen producten met koemelk in de taart. Deze worden allemaal vervangen voor soja producten.

Benodigdheden:
Taartvorm
Mixer
Bakpapier of bakspray

Ingrediënten
1 pak Bastogne koeken
100 gram melkvrije boter
800 gram Alpro Go on
250ml soja slagroom
12 gelatineblaadjes
2 blikken HAK Taart & Vlaaivulling Kersen
Lange vingers (ter decoratie)

Stap 1: Spuit de bodem van de taartvorm in, of doe er bakpapier in. Dit is om er voor te zorgen dat de koek bodem niet blijft plakken aan de springvorm en je mooie nette punten uit de taart kan snijden straks.

Stap 2: Dit vind ik altijd best een leuk ding. Namelijk de Bastogne koeken helemaal fijn malen. Ik begin altijd eerst met het breken, vervolgens stop ik alles in een ziplock zak en ga ik er een aantal keer overheen met een deegroller zodat alles echt helemaal fijn is. Hoe fijner de kruimel is, hoe mooier de bodem word. Doe dus goed je best!

Stap 3: De boter moet gesmolten worden in een pan. Wanneer het helemaal gesmolten is haal je de pan van het fornuis en kan je de koekkruimels er doorheen roeren. Als het goed is word het een grote massa die je dan vervolgens in de bodem van je springvorm kan doen. Vergeet het niet goed te verdelen en aan te drukken. Wanneer je hier klaar mee bent kan je het geheel in de koelkast laten afkoelen en verder met stap 4.

Gelatineblaadjes oplossen in water

Stap 4: De gelatine blaadjes moeten volgens de verpakking klaar gemaakt worden. Even uit de verpakking halen en goed los halen van elkaar. Vervolgens even laten weken in lauw warm water.

Alpro Cuisine Soya gieten in de mixkom

Stap 5: We gaan nu de vulling maken van de koemelkvrije monchou taart. Dit moet uiteindelijk een stevige witte laag worden waar vervolgens de kersen overheen gaan. Meng hiervoor de Alpro Go On met de Soja Slagroom. Mocht je het iets zoeter willen, dan kun je nog wat vanille en honing toevoegen. Vervolgens meng je ook de gelatineblaadjes door je vulling heen met de mixer. Neem er echt even je tijd voor. Want de vulling moet echt een stevige massa worden.

Stap 6: Als de vulling klaar is voeg je dit toe aan de springvorm met de taartbodem. Dit moet hierna weer even een uur of 2/3 opstijven in de koelkast.

Stap 7: Het leukste gedeelten, het afmaken van de taart! Ga je net als mij de taart decoreren met lange vingers, haal dan eerst de springvorm los voor je de kersen toevoegt. Ga je alleen voor kersen, dan kan je de vorm het beste laten zitten.

  • Met lange vingers: Gebruik een kleine hoeveelheid eetbare lijm en plak de hele zijkant van de taart vol met lange vingers. Als je klaar bent vul je de bovenkant voorzichtig met de kersenvulling.
  • Geen lange vingers: Laat de springvorm zitten en vul af met de kersenvulling. Wanneer je klaar bent kan de springvorm er af.

Blije dochter met haar Koemelkvrije Monchou verjaardagstaart

En dat was het al weer! Dit was mijn recept voor een koemelkvrije Monchou verjaardagstaart. Noé heeft er echt van gesmikkeld en sterker nog, Niemand van het bezoek had in de gaten dat het ging om een koemelkvrije taart ging. Het is echt net zo lekker en helemaal niet moeilijk!

Koemelkvrije Monchou verjaardagstaart recept