Uit eten met een peuter 2

Zo nu en dan gaan Bram en ik graag ergens een hapje eten. Sinds we Noé hebben is dit toch wel even anders geworden. Voorheen keken we puur naar het menu, maar nu met een kleine peuter zijn er toch andere dingen belangrijker geworden. Benieuwd waar wij tegenaan lopen, en waar we op letten als we reserveren? Lees dan snel verder.

Uit eten gaan met een peuter kan best een uitdaging zijn. Gelukkig valt het met Noé nog wel mee omdat zij zelf ook heerlijk kan tafelen. Toch zijn er dingen waar we op moeten letten wanneer we uit eten gaan. Ik ben benieuwd of jij je ook herkent in deze dingen.

Tijdstip

Een van de belangrijkste dingen om het een geslaagde avond te maken is zorgen dat we op een goed tijdstip in het restaurant zijn. Noé krijgt eigenlijk altijd rond half 6 honger. Voor ons dus wel zo handig als we ook rond die tijd in het restaurant zijn. Daarnaast is het meestal rond die tijd ook nog niet te druk en kunnen we ook rustig zitten.

Voorbereid op pad

Hoewel Noé regelmatig mee eet met de pot zorgen we ook dat we een potje Olvarit mee hebben. Dit vind ze zeker weten lekker en mocht ze dan toch niet met de pot mee willen eten kunnen we altijd een potje voor haar laten opwarmen. Ook zorgen we altijd voor voldoende snacks en een goed opgeladen telefoon. Mocht ze echt om de een of andere reden verveeld zijn dan kunnen we altijd een aflevering van Juf Roos opzetten.

Kies een “kindvriendelijk” restaurant

Dit is nog best een uitdaging. Op de website van een restaurant kun je vrijwel nooit zien of er bijvoorbeeld een verschoontafel is of dat er kinderstoelen aanwezig zijn. Gelukkig kan je altijd even bellen om het te checken. Zeker nu Noé bewegelijk is en ze niet meer een langere tijd in de kinderwagen wilt zitten is een kinderstoel erg fijn.

Daarnaast zorg ik ook altijd dat Noé vooraf nog even heeft kunnen slapen. Hierdoor hebben we net wat meer tijd en kunnen we net even dat uurtje langer wegblijven. Mocht je er nou niet zeker van zijn of er een verschoonruimte is, zorg er dan in ieder geval voor dat je vooraf het luiertje nog hebt verschoont.

Speelhoek?

Zelf hebben we er nog geen gebruik van gemaakt, maar sommige restaurants hebben ook een speciale speelhoek voor kids. Wanneer de kids wat ouder zijn kunnen ze zich prima hier vermaken!

Mijn restaurant tips!

Omdat we inmiddels al bij een aantal restaurants heerlijk hebben gegeten kan ik ook een paar kindvriendelijke aanbevelingen doen. Wie weet is het ook bij jou in de buurt en kun je er eens gaan eten met je gezin!

  • De Spil, Groesbeek
  • Konbanwa, Groesbeek
  • JANS’ Arnhem, Arnhem
  • De Pannenkoekenbakker, Slijk-Ewijk
  • ABC, Velp

Hopelijk heb jij ook iets aan deze tips en ga je binnenkort ook relaxed uit eten met een peuter. Alvast veel plezier!

Uit eten met een peuter