Nu we het nieuwe seizoen ingaan is er niets fijner om met een nieuwe skincare te starten. De nieuwe Clarins Hydro-Essentiel lijn is perfect voor dit seizoen, want na de zomer kan onze huid snakken naar hydratatie. De lijn bestaat uit meerdere producten en vandaag laat ik je graag twee fijne crèmes zien, eentje speciaal voor de nacht en een dagcrème.

Clarins Hydro-Essentiel

De producten uit de Clarins Hydro-Essentiel hebben als voornaamste doel om jouw huid te voorzien van vocht. Hydrateren is namelijk heel erg belangrijk. Wist je namelijk dat een gehydrateerde huid lekker comfortabel aanvoelt, niet trekt en je hierdoor ook die mooie natuurlijke glow krijgt?

Clarins Hydro-Essentiel Light Cream

Voor overdag gebruiken we de Light Cream uit de Clarins Hydro-Essentiel lijn. De formule zit vol met hyaluronzuur, extract van biologische kalanchoë en poeder van biologische cassave. Deze combinatie gaat een glimmende huid tegen (hij matteert niet, maar de formule zorgt ervoor dat je huid minder gaat glanzen). Daarnaast hydrateert het en maakt het de huid voller, doordat deze van binnenuit opgevuld wordt. Het hydratatievermogen van de huid wordt gestimuleerd en het zorgt ervoor dat je huid haar vochtreserves op peil weet te houden.

De textuur is lekker licht. De naam doet dat natuurlijk al vermoeden. Ik hou hier wel van! Dikke texturen vind ik namelijk niet zo fijn. Deze lichte crème smeert heel fijn op de huid en lijkt te smelten. Het voelt lekker fris aan en het werkt verkwikkend. Fijn om je dag mee te staten! De dagcrème kost €55,- voor 50 ml.

Clarins Hydro-Essentiel Night Care

’s Nachts is het tijd voor onze huid om te herstellen en daarbij kun je wat hulp gebruiken van deze nachtcrème. Ook deze bevat hyaluronzuur en het extract van biologische kalanchoë om de huid intens te hydrateren. ’s Nachts werkt de barrièrefunctie van de huid minder efficiënt waardoor vocht makkelijker verdampt. Om dit tegen te gaan smeer je dus de crème. Daarnaast bevat de formule plantaardige squalaan (dit versterkt de hydrolipidenfilm) en volumeparels (welke droogtelijntjes gladstrijken).

Omdat het een nachtcrème is, is de textuur vanzelfsprekend wat dikker. Dat is overigens altijd het geval bij een nachtcrème, juist omdat die formules rijker zijn. Deze textuur is romig, doet wat gel-achtig aan en voelt prettig aan op de huid. Hij smeert zacht, trekt goed in en ruikt fijn. Een potje van 50 ml. kost €57,-.

Alle producten uit de Clarins Hydro-Essentiel lijn zijn verkrijgbaar bij de parfumerie en online te bestellen op Clarins.nl.