Het seizoen van de geurkaarsen staat weer voor de deur. Als je het ons vraagt is dat weer extra genieten. Om nog beter en langer van je geurkaarsen te genieten kun je zelf het een en ander doen. Wat? Wij geven je vandaag een paar handige tips!

Kies een goede kaars

De ene geurkaars is de andere niet. Net zoals met alle andere producten zit ook hier kwaliteitsverschil in. Goedkoop wilt overigens niet altijd duurkoop zeggen, maar in veel gevallen zijn de ietwat duurdere kaarsen wel beter. Ze bestaan namelijk uit een gezondere wax die geen giftige stoffen in de lucht uitstoot. Wel zo fijn aangezien we veel binnen zitten. De geurkaarsen van Yankee Candle zijn bijvoorbeeld heel populair en groot favoriet. Hoewel deze kaarsen wel parafine bevatten zijn ze wel veilig om te gebruiken. Een groot voordeel van dit merk is dat er een hoge concentrate geurolie aan toegevoegd is, waardoor ze onwijs goed geuren. Dikke plus dus.

Welke soort kaars?

Ga je voor een kaars in een mooie pot of kies je voor votief kaarsen? Votief kaarsen moet je zelf in een houder zetten. Op zich is dat natuurlijk helemaal prima, want buiten het lont heb je nauwelijks afval hiervan. Ook Yankee Candle heeft dit soort kaarsen in haar assortiment. Het staat misschien ietwat soberder, maar het is wel beter voor de afvalverwerking. Kaarsen in een glas daarentegen zien er vaak prachtig uit en gaan langer mee, omdat ze gewoonweg mee inhoud hebben. Denk bijvoorbeeld aan deze Christmas Eve van Yankee Candle.

Hoe steek je je kaars aan?

Je kaars aansteken kun je natuurlijk met simpele lucifers doen, maar beter is om een navulbare aansteker te gebruiken. Dit kost je uiteindelijk minder en gaat veel makkelijker. Je hebt sneller je kaarsen aan en er kan geen stukje van de lucifer invallen, waardoor je kaars vervuild raakt.

Lont trimmen

Weinig mensen doen dit, maar wist je dat je het lont van een kaars telkens weer moet trimmen? Hou de lont kort, want alleen zo voorkom je het ‘walmen’ van een kaars. Wanneer je een kaars gebrand hebt kan het ook zijn dat het lont wat dikker is. Haal ook dit weg, want dit kan zwarte damp geven en juist dit is niet goed voor je gezondheid (en je witte plafond ;-)).

Genieten

Geurkaarsen zijn er tot slot om te genieten. Doe dat dan ook zeker. Maak het je comfortabel en gezellig, want met geurkaarsen is die sfeer heel makkelijk en snel gezet. Geniet ze!