Als het om fashion gaat zijn wij dames best ingewikkelde wezens. Mannen zijn vaak wat meer praktischer ingesteld, maar wij vrouwen maken het ons soms heel erg moeilijk. Denk maar eens na: hoeveel kleding heb jij in je kast hangen die je nog nooit hebt gedragen? Juist! Tijd en zin om te shoppen hebben we altijd wel, maar hoe we dat doen verschilt heel erg. Koop jij bij veel grote ketens of juist niet? Wij vertellen je graag waarom je niet alleen maar je kleding bij de grote ketens wilt kopen.

Ontdek iets nieuws

De tijd dat grote ketens de grond uit werden gestampt ligt gelukkig al langer achter ons. Steeds vaker zien we ze verdwijnen uit de winkelstraten. Of je daar nu wel of niet blij mee bent, het zet wel de toon voor wat men echt wilt. Shoppen bij de grote ketens is niet helemaal slecht natuurlijk, maar zoals alles kun je dit ook het beste afwisselen. Ga eens een steegje in waar je normaal gesproken nooit in zou gaan of bezoek eens een webshop die je nog niet kent, wie weet welke leuke boetiekjes of webshops je daar allemaal ontdekt. Boetiekjes zijn er zowel voor vrouwen als voor mannenkleding en zelfs kinderkleding.

Hogere prijzen

Voor sommige mensen is het moeilijk te begrijpen dat de kleding in de kleinere zaken vaak wat duurder is dan in de massa ketens. Ergens is dat natuurlijk logisch, maar weet dat de ketens heel veel inkopen en vaak ook een eigen productie hebben. De kleinere zaken kopen het zelf in en kiezen vaak eerder voor kwaliteit dan voor kwantiteit. En juist dat het maakt het shoppen binnen de kleinere winkels, zoals deze online kledingwinkel, zo leuk. De kleinere winkels hoeven overigens niet enkel stenen winkels te betekenen, maar er zijn ook genoeg webshops die niet van de grote ketens zijn waar je toffe items kunt shoppen.

Uniek

Niet alleen vind je in de boetieks vaak andere kleding, ook is de kwaliteit vaak stukken beter. Het wordt niet altijd met de massa gemaakt en de kans is dus ook heel klein dat je iemand met hetzelfde shirtje zit lopen. Lekker uniek dus!

Steun de kleine ondernemer!

Naast dat je unieke stukken kunt kopen buiten de massa ketens om steun je vaak ook nog eens de kleine ondernemer. Deze heeft het jarenlang moeten opboksen tegen de grote ketens en helaas hebben er velen het niet gehaald. Hun winkel is hun levenswerk en juist daarom is het mooi als we dit met z’n allen in stand kunnen houden. Bezoek dus zeker eens wat vaker die leuke boetiekjes!