Tijdens de zomer hebben we uitermate genoten van het heerlijke terrasjes weer. Helaas betekent dit ook drankjes met alcohol (en wat dacht je van die heerlijke cocktails?!), lekker uiteten, snacks en dagen achter elkaar genieten van die lekkere barbecue. Op en top voor dat zomerse gevoel natuurlijk, maar de weegschaal is daar wat minder blij mee. Nu de zomer op z’n eind is, is het dus tijd om de balans op te maken en wat aan die zomerkilo’s te gaan doen. Hoe je dat aanpakt?

Stel je doelen

Allereerst is het belangrijk om je doelen te stellen. Wil je een bepaald aantal kilo kwijt of wil je misschien een bepaald aantal kilometer kunnen rennen? Wat je ook kiest, zolang het jouw doel is is dat prima. Zorg er wel voor dat je doelen haalbaar zijn. 10 kilo afvallen in bijvoorbeeld 4 weken is onmogelijk en gedoemd om te mislukken. Pak het eerder behapbaar aan en kies voor kleine stapjes. Dat werkt in de praktijk veel beter, waardoor je ook uiteindelijk tot je doel komt.

Shop de juiste benodigdheden

Hoe ga je fit worden? Neem je dat abonnement op de sportschool of ga je tennissen? Belangrijk bij wat voor een sport dan ook is dat je de juiste benodigdheden in huis haalt. Dat maakt het sporten namelijk veel makkelijker en leuker. Misschien wil je wel thuis aan de slag en haal je een paar gewichten in huis? Voor de sportschool en cardio raden we een smartwatch aan, welke je activiteiten meet. Hiermee kun je goed evalueren en je activiteiten aanpassen. En wat dacht je van een beker, zoals deze Leak Proof waterfles van Ion8. Naast deze mooie en handige lekvrije flessen maken ze overigens ook flessen voor kids. Handig voor de gymles en op school!

Een nieuwe outfit

Ook het shoppen van een nieuwe outfit doet wonderen. Een sportoutfit wel te verstaan. Koop nieuwe sportkleding waar je je weer lekker energiek en goed in voelt. Haal er meteen een paar goede schoenen bij voor het nodige comfort en hoppa, het nodigt meteen uit om aan de slag te gaan.

Sportmaatje

Wil je alleen gaan sporten kan dat natuurlijk, maar de valkuil van plots geen zin meer hebben en niet meer gaan ligt dan op de loer. Beter kun je het hebben van een sportmaatje, want hij of zij vormt een stok achter de deur. Even geen zin? Hij of zij zorgt er wel voor dat je meegaat en achteraf toch blij bent dat je het gedaan hebt. En laten we eerlijk zijn…met z’n tweeën sporten is natuurlijk ook veel gezelliger!

Voeding

Tot slot is naast bewegen voeding heel belangrijk. Zorg voor een gevarieerd eetpatroon en kies voor gezonde voedingsmiddelen die je lijf ook energie geven. Enkel op sla leven is namelijk wel calorie arm, maar je krijgt er ook geen energie van. Bewuste keuzes maken en eten wat je lekker vindt binnen de gezonde normen. Alleen zo kun je het langdurig volhouden en vliegen die zomerkilo’s er weer van af!