Dat de generaties met de tijd veranderen mag wel duidelijk zijn. Wanneer je tieners in huis hebt weet je precies wat we hiermee bedoelen. Ondanks het generatie dingetje blijven tieners tieners en lijken ze zich nergens druk om te maken of interesse voor te hebben. Gelukkig kunnen we daar zelf iets aan doen om dat te veranderen. Zo ook bijvoorbeeld met kunst, want wist je dat dit creatieve aspect heel belangrijk kan zijn in het leven van je kind?

Creatieve kids

Elk kind en elke tiener heeft zijn eigen karaktereigenschappen en het kan zomaar zijn dat je een ware Picasso in huis hebt. Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook, je kind kan ook totaal geen interesse in kunst hebben. Jammer, want wij denken dat je met een creatieve achtergrond en interesse best ver kunt komen in het leven. Stimuleer je tiener dan ook om lekker creatief te zijn in de breedste zin van het woord.

Workshops

Mocht je het nu moeilijk vinden om je tiener creatief te laten worden, dan is er genoeg hulp. Workshops voor het onderwijs bijvoorbeeld kunnen een goede stimulans zijn om kennis te maken met kunst en deze interesse te wekken. Kleinkunstig bijvoorbeeld biedt deze workshops voor scholen. Als particulier kun je hier niet direct iets mee, maar je kunt wel op zoek naar een middelbare school waar ze dit soort creatieve workshops aanbieden.

Opleiding

Wanneer we nog een stapje verder gaan kom je uit bij een creatieve opleiding. Ook dat kan tegenwoordig heel breed zijn en hoeft niet enkel en alleen de kunstacademie te betekenen. Digitale media, multimedia design etc. zijn bijvoorbeeld hele hippe en creatieve opleidingen. Wanneer je kind dit ook ziet zitten kun je hier zeker eens naar een open dag gaan!

Hobby

Misschien heeft je kind wel helemaal geen interesse in een dergelijke opleiding, maar is hij of zij wel creatief. Dat kan natuurlijk. In dat geval is het goed om hem of haar een creatieve hobby te laten zoeken. Dat kan fysiek creatief zijn, zoals pottenbakken of schilderen, maar ook digitaal zoals bijvoorbeeld bloggen of websites maken. Als de passie er ligt kunnen ze hier goed hun creativiteit en energie in kwijt en ze blijven er lekker creatief van.

Uitje

Wanneer dit allemaal nog wat teveel voor je kind is kun je ook eens een creatief uitje houden. Ga bijvoorbeeld naar een leuke beurs, bezoek een creatief museum waar je kind ook met zijn of haar handen kan werken of doe samen een leuke workshop. Lekker creatief bezig zijn is gezellige, leuke quality time en het kan honger maken naar meer.