Het fijne skincare merk Clarins heeft er een nieuwe lijn bij. Wij zijn hier heel enthousiast over, want hiermee spreken ze meteen een compleet nieuwe doelgroep aan, namelijk de jongere huid! De lijn heet My Clarins en bestaat uit allemaal producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de jongere huid. Ze pakken huidproblemen aan zoals puistjes en onzuiverheden en geven lekker hydratatie.

My Clarins

My Clarins is nog niet zo heel lang geleden gelanceerd. De lijn speciaal voor de jonge huidjes is zo ontwikkeld dat ze voldoen aan de huidbehoeftes van tieners en jong volwassenen. Denk aan onzuiverheden, puistjes, acne etc. Hoewel ik niet meer zo heel jong ben is mijn huid wel nog regelmatig gevoelig voor onzuiverheden en dus past dit goed bij mij.

My Clarins Clear-Out Purifying and matifying toner

De Purifying and Matifying toner werkt zuiverend en is een lotion die je in één beweging aanbrengt. Supermakkelijk en je huid breng je er meteen in balans mee. Het grote voordeel is dat hij tevens de huid matteert en de huid verfijnt, waardoor grove poriën verleden tijd zijn. Een toner gebruik je overigens na het reinigen van je huid. Hiermee haal je dikwijls nog wat restjes onzuiverheden en/of make-up weg. De formule van de toner bevat biologisch kokoswater en het extract van biologische alpenroos. Ook bevat het hydraterende vijgenextracten en werkt moerasspirea zuiverend. Biologische gentiaan en zuren uit tamarindevruchtvlees werken kalmerend. De combinatie exfolieert de huid op milde wijze.

De toner breng je makkelijk aan met een wattenschijfje. Het voelt prima en lekker verfrissend aan op de huid. Heel fijn is overigens dat de flacon voor 25% uit gerecycled plastic bestaat. De dop is daarbij gemaakt van 36% minder plastic. De toner is geschikt voor de gemengde, droge, normale en vette huid. Je gebruikt hem in de ochtend en avond na het reinigen en hij kost €21,- voor 200 ml.

My Clarins Clear-Out Targeted Blemish Lotion

Komen er toch af en toe puistjes door? Dan kun je deze meteen aanpakken met de Blemish Lotion. Deze kun je namelijk zeer plaatselijk aanbrengen. Je brengt hem aan met een wattenstaafje en stipt de betreffende plekjes aan. Daarna ga je slapen en laat je de lotion zijn werk doen. Hij droog de plekjes uit, waardoor de puistjes niet doorzetten. Soms duurt het even twee dagen voordat je echt resultaat merkt, maar het werkt wel. Ik vind dit heel handig, want ik denk dat we allemaal wel eens een puistje hebben. Meestal komt dat ook nog nooit uit, dus lekker aanstippen met deze lotion!

Een bijkomend voordeel is dat de lotion ook de huid zuivert en hij roodheid vermindert. De formule bevat moerasspirea extract en salicylzuur dat zuiverend werkt. Zinkoxide en gluconaat bestrijden oneffenheden. Ik vind deze lotion top en kan hem echt aanraden. Door zijn compacte formaat berg je hem ook echt overal makkelijk op. Hij kost €19,- voor een potje van 13 ml.

My Clarins Re-Boost Matifying Hydrating Blemish Gel

Voor de dagelijkse verzorging is er de Matifying Hydrating Blemish Gel. Het is een soort crème die je elke dag gebruikt. Hij matteert de huid en absorbeert overtollig talg, waardoor puistjes niet kunnen doorzetten. Ook gaat hierdoor je huid niet glimmen. Wanneer je de crème structureel smeert worden oneffenheden zichtbaar minder, onzuiverheden worden verwijderd en je huid ziet er schoon en stralend uit.

De formule van deze gel bevat biologisch kokoswater en biologische alpenroos. Deze brengen de huid weer in balans. Biologische gojibes geeft de huid een lekkere energieboost en het extract van acerolazaad geeft je een frisse teint. Biologische vijg werkt hydraterend. De huid wordt met deze mix gekalmeerd en ziet er stralend uit. Deze gel is met name geschikt voor de vettere huid. Naast in de ochtend mag je hem ook in de avond smeren. Een potje van 50 ml. kost €26,75.

Deze producten uit de nieuwe My Clarins lijn (en nog veel meer, want de lijn is lekker uitgebreid) kun je online bestellen op Clarins.com. Ook zijn ze verkrijgbaar bij de grotere luxe parfumerie.