Logeren jouw kinderen ook wel eens bij vriendjes of vriendinnetjes? Of misschien ook wel andersom? Hoe dan ook, een logeerpartijtje is altijd een erg leuk idee. Zeker in tijden van vakanties, waarin kinderen zich soms kunnen gaan vervelen en ze hun vriendjes en vriendinnetjes missen. Met een goede voorbereiding laat jij elk logeerpartijtje uitstekend verlopen. Sterker nog…met deze tips wordt het een onvergetelijke ervaring!

1. Slaapplek

Natuurlijk doet de slaapplek ertoe. Je kunt simpelweg een lekker groot luchtbed 2 persoons neergooien, waarop beide kids kunnen slapen, maar je kunt er ook iets speciaals van maken. Maak het luchtbed leuk op met vrolijk beddengoed, leg er bijvoorbeeld nog een tof kleedje onder en leg het vol met allemaal leuke en gezellige kussens en knuffels. Het allerleukste is wanneer je het geheel in een hoek van de kamer kunt leggen, om zo meteen een gezellig chill hoekje te maken. Zo kunnen de kids er niet alleen slapen, maar ook gezellig kletsen en tijd met elkaar doorbrengen.

2. Lampjes

Lampjes maken natuurlijk de sfeer en dat geldt ook voor logeerpartijtjes. Hang lampjes rondom het luchtbed, drapeer ze over de grond of hang ze aan de muur. Dat kunnen allerlei soorten lampjes zijn trouwens, denk bijvoorbeeld eens aan kerstlampjes! Deze hebben we allemaal in huis, dus maak daar zeker gebruik van. Let wel op brandgevaar en laat de lampjes nooit aan wanneer iedereen gaat slapen.

3. Disco

Wat is een logeerpartijtje nu zonder een disco? Juist! Doe de rolluiken omlaag, regel een discolamp en maak van te voren een leuke playlist die past bij de kindjes die komen logeren. Ruim voordat ze naar bed gaan kunnen ze een tijdje disco houden, om zo lekker nog de laatste energie kwijt te kunnen. Heb je ook een microfoon of karaoke set? Gebruik die dan ook!

4. Lekkers

Regel allemaal lekkere dingetjes om van te snoepen. Denk aan popcorn en chips, maar ook gezonde snacks zoals komkommertjes, tomaatjes, paprika reepjes etc. Voor deze groenten kun je een makkelijk dip maken die bijna elk kind lust. Je gebruikt hiervoor mayonaise en ketchup en mengt dit wat door elkaar. Je krijgt hiermee een soort van cocktailsausje waar kindjes van smullen.

5. Film

Laat ze tot slot een leuke film kijken. Denk bijvoorbeeld aan een leuke Disney film, of neem eens een kijkje op Disney+ of Netflix. Hier staan vaak ook de leukste en nieuwste films op. Leg al het lekkers klaar, laat de kinderen hun pyjama’s aandoen en let wat lekkere dekentjes op de bank. Genieten geblazen!

5 tips voor een goede voorbereiding voor een logeerpartijtje