maagzuur

Een van mijn grootste irritaties tijdens het 3e trimester is toch wel het maagzuur. Vooral in de avond krijg ik hier vaak last van. Gelukkig zijn er een aantal dingen die hier tegen kunnen helpen. Ik deel in dit artikel een aantal tips tegen maagzuur tijdens je zwangerschap.

Brandend maagzuur is iets wat heel vaak voor komt tijdens de zwangerschap. Dit komt door de groei van de baarmoeder. Er blijft daardoor maar weinig plaats over voor de maag en dat kan er voor zorgen dat het maagzuur naar boven gedrukt word door de slokdarm. Erg vervelend helaas, maar goed nieuws. Na de bevalling komt er weer wat meer ruimte vrij en ben je als het goed is ook zo weer af van dat brandende maagzuur.

Wat kan je tegen maagzuur doen?

  1. Mijn aller grootste vriend tijdens deze periode zijn wel de maagzuurremmers. Je kunt natuurlijk voor Rennie gaan, maar zelf zweer ik bij de fruit smaak van Kruidvat. Deze smaken niet zo vies en helpen bij mij eigenlijk wel direct.
  2. Let op wat je eet. Een aantal dingen kunnen er juist voor zorgen dat je maagzuur krijgt. Denk hierbij aan vettig eten, koffie, koolzuur, te veel zuivel maar ook pittig eten. Laat dit dus even staan!
  3. Een van de grootste fouten die ik maak is het liggen na het eten. Vaak ga ik na het eten lekker op de bank lang uit om even uit te rusten van de dag. Hierdoor stroomt het zuur nog makkelijker naar je slokdarm. Niet doen dus!
  4. Kleinere porties eten helpt ook. Liever iets vaker wat pakken dan dat je een grote maaltijd eet. 
  5. Draag lossere kleding. Wanneer je een té strak shirt aan hebt kan dit knellen waardoor je maag nog minder ruimte krijgt. 

Zoals ik al zei ben ik vooral fan van de maagzuurremmers van Kruidvat. Maar in combinatie met wat aanpassingen in mijn dieet heb ik deze steeds minder nodig. Het is dus een combinatie van trucjes om zo maagzuur tijdens je zwangerschap te verminderen.

Hopelijk heb jij ook iets aan deze tips!

Maagzuur tijdens je zwangerschap, zo kom je er vanaf