Zouden ze het dan echt aanvoelen?

Zowel Milo als Noé zijn de laatste paar dagen in eens veel aanhankelijker. Milo lijkt niet van mijn zijde te willen gaan en ook Noé eist mijn volle aandacht op. Ontzettend lief, maar zou dat ook kunnen komen doordat ze nu in de gaten krijgen dat het echt bijna zo ver is?

Gister lag ik even te rusten op de bank. Niet zo gek want die kleine meid kan mij binnen een uur helemaal uitputten. En zodra Noé op bed ligt probeer ik ook even een paar minuten rust te pakken. Al is het dus op de bank met een serie aan, het is toch even fijn om zo weer iets op te laden. Enfin, ik lag dus lekker op de bank en kijk op de grond naast de bank. Daar lag Milo in eens. Normaal gaat hij altijd in zijn eigen mand liggen. Maar in eens wilt hij dicht bij mij zijn. En als hij niet naast mij zit/ligt/loopt zit hij mij wel te begluren van een afstandje. Net alsof hij alles goed in de gaten wilt houden.

Zouden ze het dan echt aanvoelen?

Niet alleen Milo, maar ook Noé!

En ja, niet alleen Milo wilt niet van mijn zijde gaan. Ook Noé lijkt de laatste tijd als honing aan mij vast geplakt te zitten. Dat is natuurlijk heel lief, maar ook wel vermoeiend. Elke dag komt ze wel even bij mij zitten en trekt dan heel lief mijn shirt omhoog. Ze aait dan over mijn buik, knuffelt me en kletst soms ook hele verhalen over de baby (verhalen die niet altijd even goed te volgen zijn). 

Milo en ik

Niet alleen lieve knuffels

Waren het maar alleen lieve knuffeltjes voor de baby. Helaas zoekt ze soms ook negatieve aandacht. Ik kan niet meer achter haar aan rennen, samen springen of lang gehurkt zitten naast haar. Dat maakt het voor haar natuurlijk soms vervelend. Ze komt dan ook regelmatig met een rotvaart aanrennen en knalt dan tegen mijn buik aan. Gemeen pijnlijk, maar ze bedoeld het niet verkeerd. Ik leg haar dan rustig uit dat het mama en de baby pijn doet en dan word ze verdrietig. En dat is dan ook weer niet de bedoeling waardoor ze vervolgens weer vastgeplakt zit aan mij.

knuffelen met de baby

Het is ontzettend aandoenlijk om te zien dat deze twee het echt aanvoelen. Een verandering, een nieuw kindje er bij. Noé word gewoon grote zus! En Milo krijgt er weer een nieuw speelmaatje bij. Ik ben benieuwd hoe dat gaat straks, zullen ze alle drie vriendjes worden?