Slaap wat is dat

Nu de laatste loodjes tellen is slaap ook ver te zoeken. Nachtelijkse tripjes naar de badkamer, liters water drinken en de hele nacht liggen draaien is tegenwoordig de realiteit helaas.

Ik ben niet iemand die van uitslapen houd. Ik ben altijd wel vroeg wakker. Maar nu ik alweer voor de derde ochtend op rij om 6 uur klaar wakker ben terwijl iedereen nog heerlijk ligt te slapen begin ik er wel naar te verlangen. Maar helaas, het hoort er nu eenmaal bij. En zeker zo in de laatste paar weekjes.

Ik ben zo moe!

Overdag ben ik al snel uitgeput. Een tripje naar de supermarkt en ik stort de rest van de middag in. Waar gaat het nog over zeg. Ik vind het vooral erg vervelend voor Noé want hoewel ze 1 dag in de week naar het KDV gaat is ze nog steeds 4 (doordeweekse) dagen alleen met mij thuis. Ze is erg speels en wilt dan ook graag naar buiten of samen spelen. Maar bij het minste of geringste ben ik al weer uitgeput. Zo gezellig is dat voor haar dan ook niet.

Gelukkig is er voldoende speelgoed in huis om haar te entertainen. Zo is ze nu helemaal gek van haar Play-Doh. Ik zet haar dan in haar Tripp Trapp (bewust) want dan hoef ik niet overal de klei vandaan te pulken als ze klaar is. 

Ook vind ze kleuren erg leuk. Mama vind dit iets minder leuk. Inmiddels heb ik alle tafels al 100x moeten boenen want de potlood strepen blijven natuurlijk niet alleen op het papier. Maar ook daar heb ik een oplossing voor. Van haar gastouder heeft ze namelijk voor haar verjaardag een heel leuk herbruikbaar waterverf boekje gekregen. Hier zit een kwastje bij waarmee ze dan kan kleuren en het mooie, het geeft niet af! En nog een tip van mij, bij de action verkopen ze hele leuke kleur papieren waarop ze met een soort pennetje moet tekenen. Het is een soort krijtlaagje wat ze er dan af krast. En het papier er onder is dan holografisch of in regenboog kleuren. Super leuk en handig!

Wanneer slaap ik dan!?

Maar goed, ik dwaal af. Want slapen terwijl ze aan het spelen is lukt mij niet. Gelukkig kan ik dan wel even rusten. ’S avonds ga ik express al op tijd naar bed. Om een uur of 10 ga ik dan naar bed. Maar vervolgens word ik alweer om een uur of 12 wakker omdat ik moet plassen. En dat gaat dan om het uur, en als ik geluk heb om de twee uur door. Het zelfde riedeltje. Een glaasje water drinken, even naar de toilet en dan weer proberen in slaap te komen. Want ook die buik ligt continue in de weg of ik word wakker gehouden door de harde schoppen van le baby. Dood vermoeiend dus!

Ik hoop zo dat ons kleine mannetje net zo’n relaxt kindje word ’s nachts als dat Noé was toen ze zo klein was. Ik kan de slaap wel weer gebruiken!

Slaap, wat is dat?