Gezellig samen een filmpje kijken met de peuter!

Hoe leuk ik het ook vind om lekker te knutselen met de kleine, af en toe een filmpje kijken samen vinden we allebei genieten! Het geeft ook een rust momentje, even niets en lekker ontspannen.

TV kijken of Netflix

Met de komst van Netflix is de TV een beetje op de achtergrond verdwenen. Je weet bij Netflix namelijk precies wat je aan kunt zetten, en er zijn geen storende reclames. Hoewel Nickelodeon en Disney channel natuurlijk super leuke programma’s hebben, heb je dan toch dat je het niet aan kan laten staan ivm filmpjes die net niet geschikt zijn voor de leeftijd. Dit vind ik erg prettig bij Netflix, dat je echt wel op de leeftijd kunt uitzoeken. Ik denk als ik dan moet kiezen tussen een Netflix of tv abonnement ik dan echt voor Netflix zou gaan. Alhoewel als je alle internet prijzen even vergelijkt, kom je ook vaak op een gecombineerd abonnement. Wel zo handig.

Leuke en leerzame filmpjes

Wat ik wel belangrijk vind van kinderfilmpjes is dat ze leerzaam zijn. Zo heb je de leukste filmpjes die leren over muziek, het alfabet en bijvoorbeeld eten. Dit kun je dan later gebruiken als een kind niet goed wilt eten, of bijvoorbeeld op de kleuterschool bezig zijn met het alfabet. En hoe irritant de herhaling kan zijn, dit is nu net hoe iets blijft hangen. door iets heel veel te horen nemen ze dingen over. Zo is het bijvoorbeeld ook leuk om een filmpje die ze graag kijken een keer in het Engels te zetten. Ze weten dan al precies waar het over gaat en leren zo wat nieuwe Engelse woorden. Geeft je toch wat minder schuldgevoel als ze wat langer voor de TV zitten dan je eigenlijk gepland had.

filmpje kijken met de peuter

Suggesties

Voor de allerkleinsten kan ik de volgende filmpjes aanraden:

Rijmpjes uit rijmstad – Hier zijn ze heel veel mee bezig in groep 1
Paw Patrol – Ze leren hier denken in oplossingen, samenwerken en goed van kwaad te onderscheiden
Word Party – Hier leren ze nieuwe woorden te gebruiken
Beat Bugs – Dit is een muziek serie met muziek van oa de Beatles bijvoorbeeld!
Chico Bonbon – Een aapje die je leert over verschillende gereedschappen
Casper en Emma – Dit zijn 2 kleuters die beginnen op de kleuterschool. Mooi om te leren over vriendschap en de eerste stappen op school.

Paw Patrol fan!

Hier vind je nog meer leuke kinderprogramma’s voor je peuter. Maar pas wel op, als je kindje eenmaal fan is van een programma, dan is het vrijwel onvermijdelijk dat je in de speelgoedwinkel met een tas voor merchandise naar huis gaat. Noé is inmiddels helemaal fan van Paw Patrol. Dus tussen het filmpje door spelen we ook gezellig met haar nieuwe poppetjes en bijbehorende Paw Patrol auto’s. Haar favoriet is haar PAW Patrol, True Metal Ready Race Rescue-cadeauset. Dit is een hele leuke set met alle pups en voertuigen. Gelukkig alleen maar goed, want te lang voor de TV zitten is ook niet de bedoeling.

Welke filmpjes kijk jij graag met kind?

Gezellig samen een filmpje kijken met de peuter!-2