Me-time en tips!

Me-time is iets waar ik helaas niet heel veel meer van heb. Maar als ik dan even een half uurtje voor mezelf heb, dan geniet ik daar dubbel zo veel van. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Eigenlijk voel ik mij best schuldig als ik denk aan de luxe dat ik af en toe nog me-time kan inlassen als de kindjes slapen. Er zijn zo veel mensen met vitale beroepen die hier nu al weken niet aan toe komen. Ik ben me er dan ook zeker bewust van dat ik nu echt in mijn handjes mag knijpen. Toch besloot ik dit artikel te schrijven, want wie weet dat er toch mensen zijn die het fijn vinden om inspiratie op te doen. Misschien niet voor nu direct, maar wel voor als er weer wat ruimte en tijd voor is.

Laat de ontspanning beginnen

Om echt ultiem te kunnen ontspannen zorg ik dat ik alles al helemaal klaar heb gelegd. Van de handdoeken tot mijn kopje thee, maar ook mijn PJ’s liggen al netjes klaar. Zo kan ik aan een stuk door en hoef ik niet nog alles overal vandaan te toveren. Misschien vind jij dit ook wel fijn?

Dit pak ik er allemaal bij:

  • Een goed boek (op dit moment lees ik 50 shades of Grey weer opnieuw)
  • Een kopje thee (bijvoorbeeld een slaap thee)
  • Een warm bad
  • Magnesium badkristallen van Rituals
  • Mijn mega zachte grote handdoek
  • Een lekkere pyjama
  • Mijn relaxte Spotify afspeellijst

Om een beetje sfeer te maken kan je ook nog wat kaarsjes aansteken. Maar zelf vind ik dat niet echt nodig. Want vaak vallen mijn ogen al snel dicht zodra ik in bad lig. Heb je geen bad in je badkamer? Dan is misschien een Tubble opblaasbaar bad wel iets voor jou. Die past echt overal en ruim je ook zo weer op na je me-time sessie!

Tubbler Opblaasbaar Ligbad

Lekker badderen

Ik gebruik sinds een poosje magnesium badkristallen om lekker te ontspannen in bad. Deze badkristallen komen uit de Ritual of Jing collectie van Rituals. Echt een aanrader! Meestal blijf ik een half uurtje lekker een boek lezen in bad. Dat is toch wel echt heel wat anders dan als ik met de kinderen samen in bad ga. Dan ben ik vooral bezig met het beschermen van Manu van zijn grote zus en haar emmertjes met water. Nu kan ik lekker genieten met een goed boek en een relaxt muziekje op de achtergrond.

Me-time en handdoeken tips

Zodra ik het bad uit kom pak ik mijn nieuwe handdoeken van Handdoeken Discounter. Ik heb 2 varianten handdoeken. 1 voor maar haren en 1 voor het lichaam. De kleine handdoeken van 50×100 gebruik ik voor mijn haren en dan heb ik ook nog hele grote handdoeken van 100×180 die ik voor het lichaam gebruik. De handdoeken zijn helemaal niet zo duur, en echt ontzettend zacht. Inmiddels heb ik ze nu al een paar keer gewassen en ze blijven ook echt zo zacht. Nog een tipje dus!

Hopelijk heb je wat inspiratie kunnen opdoen en lig jij binnenkort ook in bad te genieten van wat me-time!

even tijd voor mij