Cotton Ball Lichtslinger

Ik maak in mijn huis graag gebruik van sfeerlicht. Je kan er gezellige hoekjes mee creëren en het geeft een gezellig en huiselijke sfeer. Sinds kort heb ik de Cotton Ball Lights aan mijn interieur toegevoegd. Ze passen in elk interieur en wat nog leuker is, je kan eigen cotton ball lichtslinger samenstellen! Hoe ik deze lichtslinger verwerkt heb in mijn interieur en wat mijn ervaring is, lees je vandaag!

Gezellige hoekjes

Over Cotton Ball Lights

De Cotton Balls is in 2010 ontstaan als een kleinschalig FairTrade project in Chaing Mai (Noord Thailand). In de afgelopen 10 jaar is het uitgegroeid tot een organisatie. De Cotton Balls worden zorgvuldig met de hand gemaakt en zijn 100% FairTrade.Wat mij vooral aanspreekt aan de Cotton Ball Lights is dat ze ervoor zorgen dat mensen goede werkomstandigheden hebben en zekerheid qua werk. Dus achter deze sfeerverlichting zit zoveel meer!

Cotton Ball Lights heeft een ruim aanbod en diverse keuzes;

  • Mix & Match – Stel je eigen lichtslinger samen
  • Premium Cotton Balls – Favoriete lichtslinger in verschillende formaten Cotton Balls (6,5 & 8 en 9,5 cm)
  • Regulair Cotton Balls – Favoriete lichtslinger 1 formaat Cotton Balls
  • Sparkling Cotton Balls – Favoriete lichtslingers met goud- en zilverdraad in 1 formaat cotton balls (6,5 cm)

Cotton Ball Lichtslinger

Premium Cotton Balls Pure White

Ik heb de lichtslinger Premium Cotton Balls Pure White. Ik heb dus 35 grote en kleine Cotton Balls aan 1 slinger. Wat mij gelijk om viel bij het openen en het zien van de Cotton Balls dat ze stevig aanvoelen en ook het draad zeer netjes is afgewerkt en er kwalitatief goed uitziet. De Cotton Balls zitten aan een USB LED lichtsnoer en heeft een aan/uit schakelaar.

Ik kende dit soort slingers wel maar je ziet dat hier aan alles is gedacht. Vind het zelf heel fijn en veilig idee dat er een schakelaar aan zit. Geen stekers die je keer op keer uit het stopcontact moet halen, of batterijen vervangen.

Als je een Cotton Ball lichtslinger koopt kan je ervoor kiezen om het zelf thuis in elkaar te zetten en dan is er online ook een handig filmpje op de site, die je stap voor stap uitlegt hoe je dit doet. Voor €5,00 extra word het door Cotton Balls Light in elkaar gezet. Die laatste optie had ik gekozen. En ook kan je nog eens kiezen tussen een EU of UK adapter, hiervoor betaal je €2,50 bij.

Cotton Ball Lichtslinger

Cotton Ball Lichtslinger

Het stylen van de Cotton Ball Lights

Hier heb ik de lichtslinger zowel aan mijn kast gehangen en naast mijn openhaart had ik een leuk hoekje gemaakt. Beide vind ik heel erg leuk staan. Dat is het dan ook met deze lichtslingers, ze passen gewoon overal. Het licht is is LED en geeft een mooie warme uitstraling. Ik heb overal warm licht in huis omdat het gewoon nét wat meer sfeer geeft als vel en koellicht. Klein detail de kast heeft inmiddels een kleine make-over de eerste twee foto’s is de kast nu.

Cotton Ball Lichtslinger

Cotton Ball Lichtslinger

Slaapkamer

Ook op de slaapkamer zijn de Cotton Balls erg sfeervol en maakt de ruimte wat rustiger. En naast een klein nachtlampje vind ik dit meer dan genoeg licht voor de slaapkamer.

Cotton Ball Lichtslinger

Bevestigen van de Cotton Lights

Wil je hem aan je kast hebben, kan je de lichtslinger gewoon over de kast heen hangen. Aan de muren had ik in eerste instantie gewoon een spijker bevestigd. Maar er is iets veel leukers houten dots/kledinghaken, inmiddels is elke spijker hiervoor in huis al ingeruild. De lichtslinger past hier perfect omheen en geeft een mooie rustige uitstraling.

Cotton Ball Lichtslinger

Ik vind ben heel erg blij met mijn Cotton Ball Lights. Prijs en kwaliteit is in verhouding zeker als je nog even dieper in de FairTrade duikt. Inmiddels wilt mijn dochter ze ook voor haar eigen slaapkamer, en wilt ze zelf haar kleuren samenstellen. Ik vind het een fijn en veilig idee dat je gewoon met een schakelaar het licht aan en uit kan zetten. De draden zitten goed vast en laten niet los.

De Cotton Balls lichtslingers zijn online te koop bij Cotton Balls Light

Sfeerverlichting met Cotton Ball Lichtslinger