Noé is, of nou eigenlijk was een perfecte slaper. Vanaf dat ze 1 maand oud was sliep ze de nachten door. En nu in eens, uit het niets slaapt ze slechter en ’s nachts met haar lamp aan. Waar komt dat in eens vandaan?

Angst is iets wat ik niet herken bij Noé. Maar de laatste maanden vind ze steeds meer dingen eng. Dingen die eigenlijk nergens over gaan. Het lijkt wel of ze in eens veel bewuster word van dingen. Zo vind ze de wind (ze noemt dit zelf winter) erg eng. Ze wilt de voordeur niet meer uit lopen zonder mijn handje vast te houden. En ook het slapen in het donker is in eens uit den boze. 

Mama, lamp aan..

Voorheen deed in de lampen uit, zette haar Storikid (met nachtlampje en projectie en al) aan en trok ik de deur achter mij dicht. Nu werkt dit helaas niet meer zo. Het naar boven gaan en omkleden voor bed is geen probleem. Maar zodra we haar kamer in gaan, klaar voor bed begint het. Ze begint met wat uitstel gedrag. Eerst moeten bijvoorbeeld alle knuffels naar bed of vind ze nog iets waar ze graag mee wilt spelen. En als ze dan eindelijk ligt begint het. De lamp moet aan blijven. De eerste paar keer probeer ik hem toch weer uit te zetten net voor ik de deur uit loop, maar daar komen enkel tranen van.

VTech Storikid uitgelicht

Hue lamp?

We dachten dat het wel zou helpen om de lamp dan maar aan te laten staan, tot ze daadwerkelijk in slaap was gevallen. We zien dit dan op de babyfoon en wanneer ze écht slaapt zetten we met de app de Hue lamp in haar kamer uit. Klinkt als een waterproof plan toch? Helaas word ze dus blijkbaar wel ’s nachts wakker en zet ze het hem op een gillen wanneer ze er achter komt dat de lamp dus weer uit is.

Nu hebben we verschillende kleine lampjes ook in haar kamer. Maar ook dat is voor haar niet voldoende. Tenminste, tot nu toe trapte ze er niet in. We blijven het volhouden want duurzaam is het natuurlijk niet om de grote lamp de hele nacht aan te laten staan.

Heb jij dit ook meegemaakt? Hoe heb jij de angst kunnen afnemen? Deel het in de comments, wie weet helpt het voor ons ook!

En toen moest in eens de lamp 's nachts aan blijven..