Gebruik jij wel eens gezichtspoeders? Hiermee kun je namelijk jouw make-up fixeren en ervoor zorgen dat je een matte finish hebt. Hou je van die natuurlijke glow? Dan moet je of heel zuinig een poeder gebruiken of na het aanbrengen van een poeder een highlighter gaan gebruiken. Met de nieuwe poeders van Clarins Ever Matte heb jij in ieder geval een mooie en egale huid.

Clarins Ever Matte

Clarins Ever Matte is een collectie poeders welke je huid, zoals de naam al zegt, doet matteren. Het is natuurlijk heel fijn om te dragen wanneer je snel last hebt van een glimmende huid of wanneer je dat mooie matte effect wilt bereiken met je make-up. Voor deze review ontving ik het Matte Compact Powder en het Matte Loose Powder. Beiden kun je deels voor dezelfde toepassingen gebruiken.

Clarins Ever Matte Compact Powder

Het Matte Compact Powder is een compact poeder. Dat wilt zeggen dat het geperst is in een doosje waarmee je het netjes en schoon kunt aanbrengen. Het fijne van compact poeders vind ik dat je het met beleid kunt aanbrengen. Je kunt hiermee dus voor een subtiele look gaan. De formule van het poeder bevat o.a. aardbeiboom, wat de talkproductie van de huid remt en hiermee glimmende zones voorkomt. Ook zit er perzikmelk in dat de huid voedt en zacht maakt. Het poeder ligt niet dik op de huid, sterker nog…je ziet het niet. Het lijkt hierdoor heel fijn samen te smelten met je huid voor een mooi naturel resultaat. Hierdoor kan de huid ook goed blijven ademen.

Het Matte Compact Powder is verkrijgbaar in 6 kleuren. De kleur die ik vandaag laat zien is kleur 03 Light Medium, welke perfect bij mijn huid past. Het poeder matteert goed en fijn is dat de textuur heel zacht en comfortabel aanvoelt. Je kunt de dekking overigens opbouwen, dus het resultaat is geheel aan jou. Het poeder is geschikt voor alle huidtypen en kost €40,-.

Clarins Ever Matte Loose Powder

Dan is er nog het Matte Loose Powder. Dit poeder is niet geperst, maar zit gewoon los in het doosje. Je brengt het dus net wat anders aan. Gebruik hiervoor een lekkere grote fluffy kwast en tik deze goed af voordat je het aanbrengt. De formule van dit poeder bevat ook weer perzikmelk voor dat zachte gevoel en daarnaast ook bamboesap. Bamboesap fixeert en dus is dit poeder ook ideaal om te gebruiken om jouw make-up mee te fixeren.

Net als het compact poeder is dit ook weer een topper. Hij matteert prima en laat jouw make-up de hele dag vlekkeloos zijn. Het poeder legt een doorzichtig laagje op de huid, dus het geeft geen kleurtje. Waarom het dan wel in een kleurtje als poeder komt? Om het goed te laten matchen met jouw teint. De textuur is ook hier weer lekker luchtig. Het Matte Loose Powder komt in 3 kleuren, waarvan ik kleur 02 Universal Medium ontving en kost €40,-.

Deze fijne Clarins Ever Matte Powders zijn echte aanraders. Ze zijn niet geheel goedkoop, maar je doet hier een goede investering mee voor je huid. Daarbij kun je natuurlijk heel lang vooruit met een poeder. Deze nieuwe producten kun je online bestellen op Clarins.com of kopen bij de luxe parfumerie.