Foundations, ik vind het altijd een heel gedoe als ik een nieuwe moet uitzoeken. Meestal blijf ik vertrouwd bij mijn favoriet, maar soms is het tijd voor wat nieuws. Onlangs ontdekte ik de Clarins Skin Illusion Velvet foundation welke voor iedereen de perfecte foundation lijkt te zijn.

Clarins Skin Illusion Velvet foundation

De nieuwe Clarins Skin Illusion Velvet foundation is een vloeibare foundation met matterend effect. Ondanks dat matterende effect geeft hij je huid toch een mooie glow. Hij legt een heel dun laagje op je huid en verdoezelt hiermee oneffenheden, maar het ziet er niet uit als een dikke laag make-up. Sterker nog…het lijkt alsof je geen make-up draagt, want het resultaat is lekker naturel. Naast dat hij als een heerlijk make-upproduct dient is het ook nog eens een verzorging. Met toevoegingen als aardbei fruitextract geeft hij de huid een lekkere hydratatie waardoor deze gaat stralen.

Clarins Skin Illusion Velvet foundation

Fijn is dat deze foundation in een mooie pompflacon komt van 30 ml. De flacon is van glas, dus wees voorzichtig dat je het niet laat vallen. De gouden dop maakt het geheel af. Met een pompje kun je fijn schoon werken en goed doseren, maar het nadeel is natuurlijk dat er altijd restproduct blijft zitten.

De textuur van deze nieuwe foundation is heerlijk. Het is vrij vloeibaar en daarmee kun je het heel goed en makkelijk aanbrengen. Je hebt tevens maar een klein beetje van het product nodig en dat is fijn, want zo doe je er toch wat langer mee. Op de huid voelt het heel licht en zacht aan, heel comfortabel dus. Eenmaal goed uitgeblend voel je er niets meer van en lijkt het alsof je helemaal geen make-up draagt. Dat gevoel blijft zo de hele dag. Mijn kleine oneffenheden worden hiermee goed gedekt en zie je nauwelijks meer.

Ik breng de foundation snel en makkelijk aan met een make-up sponsje. Je kunt het ook aanbrengen met een foundation brush of met je vingertoppen, het is maar net wat jij het fijnst vindt. Werk bij het aanbrengen wel altijd vanuit het midden van je gezicht naar buiten en vergeet niet te blenden naar je hals, je haarlijn en je ogen. Niet in de haarlijn smeren, want dat geeft vieze randjes en haren en dat is echt niet mooi!

De Clarins Skin Illusion Velvet foundation is verkrijgbaar in meerdere tinten. Deze review bevat tint 110N Honey, een kleur die donker lijkt, maar eigenlijk perfect bij mijn huid past. Een flacon met een inhoud van 30 ml. kost €44,- en is verkrijgbaar bij de parfumerie en online te bestellen bij o.a. Douglas.