Nederland is het land van de fiets, vast een zin je die je vaker hebt gelezen. Toch heb ik echt een vreselijke hekel gehad aan fietsen. Om mezelf te motiveren heb ik 5 redenen waarom fietsen goed voor mij is opgeschreven. Wie weet motiveert het jou ook?

Misschien omdat mijn conditie echt slecht is, misschien omdat ik het haat als mijn haar weer alle kanten op gewaaid is of misschien juist wel omdat het zo lang duurt voor je eindelijk op je bestemming bent. Toch werd het tijd dat ik maar eens wat meer op mijn gezondheid ging letten en dat betekend dat ik dus ook zou moeten gaan bewegen! En ja, fietsen is dan toch de snelste manier om te gaan bewegen.

1. Fietsen is goedkoop!

Met de benzine prijs van tegenwoordig word je gewoon gillend gek! Zeker als je bedenkt dat ik toch wel voor €120 per maand benzine moet tanken. Daarbij komen dan nog de verzekering en natuurlijk onze vrienden van de belastingdienst. Al met al ben ik dus rond de €200 kwijt per maand aan auto rijden. Door te fietsen bespaar ik toch wel zeker de helft aan benzine kosten. Moet je na gaan wat voor een leuke dingen ik daar mee kan doen!

2. Fietsen verbetert je weerstand

Door weer en win de fiets pakken is goed voor je weerstand. Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat de mensen die minimaal 5 dagen per week, iedere dag minimaal 30 minuten fietsen, de helft minder ziektedagen opnemen dan de mensen die niet fietsen. Bewegen in het algemeen is gewoon goed voor je. Je komt zo in aanraking met bacteriën en virussen waardoor je er meer weerstand tegen op bouwt.

3. Fietsen maakt je slimmer

Ja, je leest het goed! Fietsen maakt je slimmer. Er is een tijdje geleden onderzoek gedaan naar de relatie tussen bewegen en de hersenactiviteit. Bewegen zorgt er namelijk voor dat de aanmaak van hersencellen wordt verhoogd. Niet alleen in het algemeen, maar vooral in het gedeelte van de hersenen wat verantwoordelijk is voor je geheugen. Wie weet fiets je je zelf naar doctorandus!

4. Fiets je stress weg

Regelmatig actief bewegen helpt je lichaam en je geest goed te ontspannen. Omdat ik een fulltime baan heb en daarnaast ook erg veel tijd besteed aan bloggen kom ik er zelf vaak niet aan toe om lekker te ontspannen. Ik ben altijd wel gestrest en gehaast. Niets is dan lekkerder om je stress weg te fietsen. Al is het maar dat kwartiertje naar je werk, het scheelt toch een hoop!

5. Van fietsen val je af!

En natuurlijk, van fietsen val je af! Beweging is voor zo veel dingen goed. Maar toch is dit mijn meest motiverende reden om wat vaker de fiets te pakken. Sinds kort heb ik ook een super mooie omafiets in de maat 28 inch dus heb ik ook echt een goede reden om die maar eens goed te gebruiken. Ik heb van alles geprobeerd maar toch is beweging het antwoord voor afvallen en je lichaam weer strak te krijgen.

Wil je eens in een andere omgeving gaan fietsen? Pak dan eens de fietsendrager en ga bijvoorbeeld naar de Hoge Veluwe. Met zo’n mooi uitzicht krijg je spontaan zin om te gaan fietsen!