De voordelen van het "eigen baas" zijn

Bram en ik zijn nu beide werkzaam als ZZP’er. En voor ons beide is dit écht een verademing. Benieuwd wat voor ons de voordelen zijn? Lees dan snel verder.

Meer tijd

Een van de grootste voordelen is dat je meer tijd kunt maken voor je gezin. Voorheen was Bram veel op pad. En soms maakt hij wel dagen van 7 tot 8 uur ’s avonds. Dat zijn natuurlijk geen tijden als je ook een gezin thuis hebt. Nu, als eigen baas, plant hij zelf alles in en dat betekend dat hij ook wat meer thuis kan zijn! Genieten dus!

Geen verplichte dresscode

het “geen dresscode” meer hebben, maar juist zelf je kleding te kunnen kiezen. Met als voorbeeld Bram, mijn vriend. Hij is audicien aan huis. Waar hij voorheen altijd voor zijn oude werkgever strak in pak naar het werk moest kiest hij er nu voor om een iets meer casual outfit met overhemden en chino’s te dragen. Maar nu, met het warme weer pakt hij ook veel sneller een poloshirt. Dit was bij zijn werkgevers uit den boze. En dat begrijp ik niet helemaal. Bram is geen dokter, geen arts, en het zijn geen zakelijke gesprekken. Hij heeft juist heel persoonlijk contact met zijn klanten, en daarom mag er van mij echt wel een casual tintje aan zijn outfit zitten. Ik vertelde hier al eerder over in mijn artikel “kleren maken de man“.

De voordelen van het "eigen baas" zijn

Eigen visie

Wanneer je voor een werkgever werkt is het de bedoeling dat je de zelfde visie hebt. En dat is natuurlijk logisch. Je wilt zo veel mogelijk succes, dus dan moeten de neuzen wel de zelfde kant op staan. Maar wanneer je voor je zelf werkt is jouw visie leidend. En dat is voor koppige mensen zoals ons wel beter.

Zelf de touwtjes in handen!

Wij zijn ondernemers, en hebben graag zelf de touwtjes in handen. Lukt het niet zelf, dan vinden wij altijd de juiste mensen voor de job. Maar die klik, die moet er wel absoluut zijn. En laten we eerlijk zijn. Het grootste voordeel van eigen baas zijn is dat wanneer je meer winst maakt, je ook meer verdiend. Een extra reden om harder te rennen.

Het is natuurlijk altijd spannend, zeker in dit corona tijdperk. Toch zou ik nooit meer anders willen! Zou jij eigen baas willen zijn?

De voordelen van het "eigen baas" zijn