Een luiertas is natuurlijk onmisbaar als moeder zijnde. Maar hoe kies je er nou eentje uit? En moet het echt een “luiertas” zijn, of kan je ook een wat ruimere andere tas kiezen? Ik vertel je in dit artikel meer over hoe je de perfecte luiertas vind!

Waarom een luiertas?

Om natuurlijk alle zooi mee te slepen die je bij een kindje er gratis bij krijgt. Denk aan een hele buts aan luiers, flesvoeding, flesjes, speentjes en uiteraard een extra setje kleding. Vooral in het begin zul je echt van alles meenemen. Zo zitten er in de tas voor Manu ook nog spuugdoekjes en verschillende eczeem zalven in. Maar voor Noé zit er eigenlijk alleen nog maar een schoon onderbroekje en een snack in. Als moeder heb je genoeg om mee te slepen in je tas!

luiertas 1

Heb je echt zo’n dure luiertas nodig?

Nee, zeker niet. Het grootste verschil met “echte” luiertassen zit hem voornamelijk in het verschoonmatje dat er vaak vast in zit. Maar wat veel mensen vergeten is dat je zo’n matje ten eerste ook gewoon los kan kopen, of je kunt gewoon een hydrofiele doek meenemen (dit heeft iedere moeder toch mee?). In sommige tassen zit ook een vak waar je de fles in kan bewaren. Maar om daarvoor nu zo veel extra geld uit te geven…?

luiertas 2

Mijn eigen tassen

Ik heb 2 luiertassen in gebruik. Wat een luxe he? Het valt mee hoor. We hebben een rugzak van Cowboysbag welke ik eigenlijk vooral meeneem als we veel gaan lopen of wanneer ik beide kinderen mee heb. Hier past zo ontzettend veel in. Dit is wel een echte luiertas overigens. Maar wel in de vorm van een rugzak waardoor hij écht heel erg handig is met een dagje uit. Naast deze rugzak zijn er nog veel meer mooie Cowboysbag luiertassen.

Wanneer ik wat korter van huis ben of wanneer ik maar 1 kindje mee heb hoef ik ook niet zo veel mee te nemen. In dat geval pak ik vaak mijn Ormond schoudertas. Deze is qua formaat ideaal en heeft verschillende vakken waar ik dan ook weer wat dingen in kwijt kan. Zo zitten er voor op de tas 2 vakken waar ik de “snel te kunnen pakken” items in doe zoals een spuugdoek en de speen. Binnen zit een groot vak waar de luiers, luierdoekjes en eventueel een extra setje kleding makkelijk in passen. Deze schoudertas is echt uitermate geschikt als luiertas, maar is het dus niet! Het voordeel? Je kunt hem ook bijvoorbeeld als schooltas, werktas of voor gewoon dagelijks gebruik pakken!

luiertas 3

Hier moet je op letten bij het kiezen van een luiertas

  • Voldoende ruimte
  • Extra vakken (voor losse kleine dingetjes)
  • Zorg dat de tas niet te zwaar is (je moet al voldoende mee sjouwen)
  • Is de tas verstelbaar?
  • Kan papa er ook zonder schaamte mee rond lopen? (een man met een knalroze luiertas is natuurlijk niet helemaal de bedoeling).

Wat heb jij gedaan? Een “echte” luiertas gekocht? Of een gewone tas omgetoverd tot luiertas?