Ik spreek regelmatig ouders die in de ochtend veel stress ervaren. De kindjes moeten worden aangekleed, het ontbijt moet op tafel en voor je het weet moet iedereen de deur al uit zijn. In dit artikel vertel ik je over onze ochtend routine en hoe wij eigenlijk altijd stressvrij de dag starten.

Een goede ochtend routine bepaald je dag

Het maakt of breekt je dag. Dat klinkt een beetje cliché misschien, maar het is toch echt waar. Bram en ik zijn behoorlijk goed op elkaar ingespeeld waardoor wij vrijwel geen enkele ochtend met stress beginnen. Het voordeel is dat je zelf lekkerder in je vel zit de rest van de dag. En je kindje ook een stress vrije start heeft en daardoor lekker rustig kan wakker worden. En trust me, hier heb jij de rest van de dag profijt van!

Onze ochtendroutine

Onze dag begint meestal tussen 7.00 en 8.00 uur. Dit hangt vooral af van Noé. Hoewel de wekker van Bram elke ochtend om 7.00 uur gaat kiezen wij er altijd voor om nog even te blijven liggen tot Noé begint te zingen. De ene ochtend is dat dus om 7.00 uur gelijk met de wekker. Maar het gebeurt ook regelmatig dat dit pas rond 8.00 uur is. Een prima start tijd als je het mij vraagt!

Zodra ze wakker is haal ik haar op en komt ze nog vaak even bij ons liggen. Even knuffelen, het beste wat er is! Vervolgens gaan wij met zijn drieën naar beneden en voeren we samen Milo (onze hond) en laten we hem voor een snel plasje even buiten. De grote wandeling volgt later. Omdat Noé niet echt een grote ontbijter is geef ik haar vrijwel altijd een maiswafel (haar favoriet is die van de AH met paprika smaak) en een bekertje appelsap. Ze gaat dan zelf lekker op de bank liggen en even Baby TV kijken. Zo kunnen papa en mama rustig even een kopje koffie drinken en de dag bespreken.

Tijd om te douchen!

Rond 8.30 gaan we naar boven. De ene dag gaan we met zijn 3en naar boven, de andere dag ga ik alleen. Hangt er net even van af hoe laat Bram naar zijn werk moet. Het voordeel is dat hij van uit huis direct naar zijn klanten vertrekt. De ene dag moet hij dus om 9.00 uur de deur uit. De andere dag om 9.30 uur. Als ik heb gedoucht gaat Bram met Noé er onder en kan ik ondertussen even op zolder mijn kleding aantrekken en vaak ook nog even de was van de avond er voor ophangen.

Zodra mijn schatjes klaar zijn haal ik Noé uit de douche en kleed ik haar in alle rust aan. Dit vind ze niet altijd leuk, maar dat komt vooral door haar schrale huid. Vooral als ze weer last van eczeem plekken heeft vind ze het insmeren wat minder leuk. Gelukkig is het altijd maar van korte duur en is ze maar al te blij als ze weer even in haar kamertje kan gaan spelen tot we naar beneden gaan.

Om 9.00 uur zijn we alle drie gedoucht, gekleed en gevoed en kan onze dag beginnen! Zoals je misschien wel begrijpt zijn wij niet van het uitgebreide douchen doordeweeks. In het weekend nemen we het er wel goed van hoor. Dan doen we over het bovenstaande riedeltje soms wel 2 uur en gaan we ook lekker in bad.

Hoe ziet jouw ochtend routine er uit? Zijn jullie ook een goed geoliede machine in de ochtend?

De voordelen van een goede ochtend routine