Het vluchtkoffertje voor ons en de baby staat al een paar weken zo goed als klaar. Maar ik bedacht me in eens, hoe zit dat dan met een koffertje voor Noé? Die gaat uit logeren (wanneer we niet gelijk naar huis mogen). Dus ook voor haar ga ik een koffertje klaarmaken. Wat gaat er in? Ik vertel het je in dit artikel.

Wat is een vluchtkoffer?

Gekke vraag, maar echt ik kreeg hem gesteld. Een vluchtkoffer is een koffertje waar je wat spullen in meeneemt die je tijdens en/of na de bevalling nodig gaat hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een pyjama, schoon ondergoed, telefoon laders en kleertjes voor de baby. Wij hebben vooraf al besproken dat ik echt graag weer in het ziekenhuis wil bevallen. Niet alleen om de pijnstilling te krijgen, maar omdat ik ook het type ben dat bang is voor complicaties en andere gekkigheden. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn. De vorige keer moesten wij met Noé 3 dagen blijven. Ik zorg er dan ook voor dat ons koffertje voldoende bevat om die dagen door te komen.

Ik heb ook erg veel last van mijn tandvlees. Door de zwangerschap maak je een bepaald hormoon aan waardoor je tijdens je zwangerschap vatbaarder bent voor ontstoken tandvlees. Daarom is mijn flesje mondwater echt onmisbaar op dit moment.

Waarom een koffertje voor Noé?

Zoals ik al zei heb ik het gevoel dat we vast weer een nachtje moeten blijven. Geen idee waarom, maar mijn gevoel zegt dat gewoon. Ik heb dan ook geregeld dat ze gelijk opgevangen kan worden als het zo ver is. Mijn ouders zorgen dan voor haar zodat wij rustig naar het ziekenhuis kunnen om haar broertje te verwelkomen. Wanneer hij dan eenmaal geboren is komt ze natuurlijk zo snel mogelijk. Maar omdat ik niet alleen in het ziekenhuis durf te blijven is het voor ons het fijnste dat Noé bij mijn ouders kan logeren.

Gelukkig vind ze dit ook fantastisch en heeft ze het altijd naar haar zin bij opa en oma. Voor haar is het dus zeker geen straf. Omdat het maar zo in  eens zo ver kan zijn leek het mij wel zo slim om ook voor haar een koffertje klaar te maken. Haar eigen “vluchtkoffertje”. Hierin gaat natuurlijk een pyjama, wat setjes kleding, soya melk (dit drinkt ze voor het slapen), een knuffeltje en een klein cadeautje als verassing. Verder hebben mijn ouders alles in huis voor haar. Omdat mijn ouders nog op 45 min afstand wonen is even op en neer rijden om wat schone kleding te halen niet heel handig. Daarom leek het mij handig om toch alles voor haar in een koffertje klaar te zetten. Zo kunnen ook hun in een keer door als het zo ver is.

Ik had er helemaal niet bij stil gestaan. Maar nu ik er zo over nadenk denk ik joh wat stom! Waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht! Gelukkig ben ik nog niet aan het bevallen, dus tijd zat. 

Heb jij (bij een tweede kindje) ook een vluchtkoffer voor je zoon of dochtertje gemaakt?

Vluchtkoffer voor ons, en eentje voor Noé-2

Bron: vraagdetandarts