5 tips om (online) een goede keuze voor een kinderwagen te kunnen maken

De winkels zijn (voor nu) gesloten en je wil nu net een kinderwagen aanschaffen. Maar hoe doe je dat wanneer je nergens een wagen fysiek kunt zien of uitproberen. In dit artikel deel ik 5 tips om (online) een goede keuze voor een kinderwagen te kunnen maken.

De hele pandemie gooit voor een hoop mensen roet in het eten. Echt genieten van je zwangerschap of je kraamperiode is er nu helaas niet bij. Laat staan het winkelen voor babyspulletjes. Gelukkig kun je online nog zat shoppen. En voor de meeste dingen is dat ook prima. Maar om nou online een kinderwagen te shoppen.. Dat is lastig. Een kinderwagen wil je het liefste toch even uitproberen. Is hij hoog genoeg? Rijdt hij wel fijn? Allemaal dingen die je normaal in de winkel wel kunt bepalen.

Ik was al bevallen van Manu en moest nog steeds een keuze maken. Ontzettend laat, en lastig omdat ik niet zomaar even naar de winkel kon om een wagen te testen. Toch kon ik na veel research met een goed gevoel de Thule Sleek bestellen. Gelukkig heb ik een aantal tips voor je zodat je online toch een goede keuze kunt gaan maken.

Online reviews lezen

Over bijna iedere kinderwagen kun je online wel ervaringsverhalen vinden van anderen. Neem bijvoorbeeld mijn review over de Thule Sleek. In zo’n review vertelt iemand wat hun ervaring is met de kinderwagen. Over het algemeen mag je ervan uitgaan dat zo’n review eerlijk en open is. En wat ik zelf ook wel fijn vind is dat er vaak ook “eigen” foto’s bij zitten. Foto’s van merken zelf zijn vaak super strak en gelikt. En dat is natuurlijk ook logisch, maar het échte plaatje geeft natuurlijk wel een realistischer beeld.

YouTube reviews bekijken

Naast geschreven reviews vind je op YouTube vaak ook video reviews. Het voordeel hiervan is dat je de wagen ook kunt zien bewegen. Je ziet hoe eenvoudig (of juist niet) het inklappen gaat. En hoewel je een foto heel mooi kunt editen gaat dit bij een video natuurlijk een stuk lastiger. Wat ik zelf ook vaak leuk vind om te kijken is het instructie videootje van het merk zelf. Dan kun je de kinderwagen in gebruik en hoe hij zou moeten zijn goed vergelijken. Wijkt het heel erg af, of lijkt het echt te kloppen?

YouTube video

Lees de websites goed door

Om het even wat duidelijker te maken neem ik het merk Thule even als voorbeeld. Vóór ik mijn keuze voor de Thule Sleek heb gemaakt ben ik uitgebreid de website door gaan nemen. Naast de Thule Sleek is er bijvoorbeeld ook de Thule Spring die er prachtig uit ziet. Maar wat zijn nou dingen die ik als moeder belangrijk vind? Op de kinderwagen pagina van Thule staat zoveel informatie en kun je makkelijk van je lijstje afstrepen welke wagen voor jou juist wel of niet geschikt zou zijn.

Kijk of er extra opties zijn

Met extra opties bedoel ik niet zozeer opties op de wagen, maar juist op het bestelproces. In sommige gevallen zullen bedrijven misschien extra services aanbieden. Bijvoorbeeld het kosteloos retourneren/ruilen of live advies via een videogesprek. Middels een videogesprek kun je wellicht net iets meer zien dan dat je online eerder hebt kunnen opzoeken. Je kunt direct extra vragen stellen én het is the next best thing naast een bezoek aan de winkel.

Vraag rond in je omgeving

Het klinkt misschien heel saai, maar vanuit je omgeving kan je ook veel goed advies krijgen. Heb je vriendinnen die al moeder zijn? Dan kunnen ze je vast een hoop vertellen over hun eigen kinderwagen. Wellicht kun je die zelfs wel eens uitproberen als je in de buurt bent. Zorg er wel voor dat je je eigen gevoel blijft volgen. Mensen kunnen namelijk heel makkelijk hun mening op jou projecteren waardoor je wellicht iets aanschaft wat je eigenlijk niet had willen doen.

5 tips om (online) een goede keuze voor een kinderwagen te kunnen maken