Self care: ontspannen tijdens de coronatijd!

Tijd voor jezelf is altijd belangrijk, maar tijdens deze coronacrisis nog net even wat meer. Veel mensen ervaren deze tijd meer stress door bijvoorbeeld werk en privéleven. Even een momentje voor jezelf is daarom erg nodig! Wij delen een aantal fijne self care tips met je.

Spa ritueel

Niets heerlijker dan ontspannen in de spa. Dat gaat helaas nu even niet, maar probeer het spa ritueel thuis na te maken! Sluit je op in de badkamer en maak er een heuse thuisspa van!

  • Dim de lampen en steek lekkere geurkaarsen aan.
  • Begin met je gezicht. Bijvoorbeeld epileren, scrubben, gezichtsmaskertje.
  • Ga vervolgens in bad of in de douche, wat jij prettig vindt. Lekkere douche- of badolie erbij! Wanneer je in bad gaat, neem dan een boek erbij of zet een serie op. Wijntje erbij en even lekker genieten.
  • Scheer jezelf als je dit wilt, persoonlijk vind ik het altijd heerlijk om met gladde benen in bed te stappen.
  • Scrub je hele lichaam.
  • Was je haren en doe een haarmaskertje in.
  • Smeer jezelf vervolgens in met een lekkere bodylotion of olie!

Heerlijk even een moment voor jezelf. Daarnaast vind ik dat je altijd helemaal oppept van een uitgebreide douche of bad beurt. Je voelt jezelf weer fris, je ruikt lekker en door het warme water ben je helemaal ontspannen.

Sexy time

Wist je dat seks naast dat het leuk is, het ook ontzettend goed is voor je ontspanning? Tijdens een orgasme komt namelijk het stofje oxytocine vrij wat ontspannend en stress verlagend werkt. Hoog tijd om je man dus even mee de slaapkamer in te lokken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor solo seks met bijvoorbeeld vibrators, perfect wanneer je tussendoor even een snel ontspan momentje wil. Enjoy!

Tip: maak het extra leuk en schaf een nieuw lingeriesetje aan. Leuk voor jezelf en voor je partner!

Borrelavond

Ik geef het toe, ik ontspan ook heerlijk door een lekkere fles wijn. Na een drukke werkdag op de bank ploffen met een wijntje is voor mij echt een ontspanmomentje. Maak er wat leuks van! Plan bijvoorbeeld iedere vrijdag of zaterdag een borrelmiddag- of avond in samen met je partner of een vriendin. Zorg voor lekkere hapjes, een goede fles wijn en eventueel een leuke film. Lekker kletsen, film kijken en borrelen. Wat wil je nog meer?

Hoe ontspan jij het best?

Self care: ontspannen tijdens de coronatijd!