10 favorieten spelen Maél en Noé

Onze peuter is alweer ruim 2 jaar en begint nu echt “samen” met andere kindjes te spelen. Een playdate was dus niet meer uit te stellen! Benieuwd wat je allemaal kan doen tijdens een playdate? Ik geef je graag een aantal tips.

Noé is echt toe aan vriendjes en vriendinnetjes. Dit merk je aan alles. Ze verteld in geuren en kleuren over haar dag op “school” en de andere kindjes, is door het dolle heen als ze weer met haar neefje of de kindjes van vrienden mag spelen. Ik stond er dan ook niet zo gek van te kijken dat we steeds vaker playdates gingen afspreken. Nog niet met “onbekende kids” maar wel met de kinderen van vrienden en familie. Omdat het allemaal nieuw terrein is voor ons hebben wij al van alles uitgeprobeerd om te zien wat nou leuk voor de kids is, maar ook voor de ouders.

Indoor speeltuin

Een van de meest vanzelfsprekende opties is een indoor speeltuin, of zoals wij het noemen, het krijspaleis. Omdat Noé nog niet naar school gaat gaan wij juist tijdens de uurtjes dat de meeste kinderen op school zitten. Dan is het er veel minder druk en kun je als ouders elkaar nog een beetje verstaan. Een aanrader vind ik zelf Prett Inn in Malden. Hier kan je heel relaxed zitten, het is overzichtelijk én ze hebben ook echt prima broodjes zodat je er ook lekker kunt lunchen.

Een boswandeling

Wij hebben het gigantische geluk dat aan het einde van onze straat het avonturen bos begint. Hier staan allemaal klim en klauter toestellen voor de kinderen en kun je heerlijk wandelen. Lekker even buiten zijn is altijd goed voor de kleintjes. Plus een groot voordeel is dat die frisse lucht ze ook lekker moe maakt waardoor ze daarna lekker kunnen slapen. En zeg nou zelf, als ouder zijnde is het ook goed om even een flinke wandeling te maken!

Speelweide Harm's Hoeve

De kinderboerderij

Noé vind het altijd fantastisch om weer even bij de diertjes te kijken. Bijna overal is wel een kinderboerderij in de buurt te vinden. En het voordeel, het kost niets. En daarnaast is het ook nog eens leerzaam. Mocht je in de buurt van Nijmegen wonen dan is Harms Hoeve in Malden ook een echte aanrader. Dit is een boerderij met grotere dieren (denk aan koeien en schapen) waar ze ook lekker buiten kunnen spelen tussen de dieren. Het terrein staat ook vol met speel tractoren en je kunt er fantastisch goed lunchen.

Heb jij nog leuke tips voor een playdate? Laat ze dan vooral achter in de comments!

3 x de leukste playdate uitjes-2

3 x de leukste playdate uitjes