Schapen aaien Harm's Hoeve

Ben je nog op zoek naar iets leuks om te doen met je kleintje? Dan is Harm’s Hoeve in Malden echt een aanrader! Waarom? In dit artikel vertel ik je er alles over. 

Harm’s Hoeve

Harm’s Hoeve in Malden is een belevenis boerderij voor jong en oud in de buurt van Nijmegen. Met hun grote ronde stal is het vrij bijzonder om te zien. Alle dieren; de koeien, schapen en geiten zitten in deze stal waar je gezellig omheen kan wandelen. En durft je kleintje de dieren te aaien, dan kan je de lol op! Want alle dieren zijn ontzettend lief.

Harm’s Hoeve heeft ook een groot restaurant waar je gezellig wat kan drinken of eten. Bijvoorbeeld een heerlijke verse uitsmijter of een verse appelsap. En zelf binnen is alles kind proof door de grote speelhoek en kinderstoelen. Wanneer je graag lekker vers vlees of verse eieren mee naar huis wilt nemen, kun je terecht in het winkeltje.

Wij hadden het geluk dat het weer prachtig was waardoor we eigenlijk alleen maar buiten hebben gezeten. Op meerdere plekken op het terrein vind je grote zandbakken vol met speelgoed. En voor de wat oudere kindjes zijn er ook skelters, tractoren en andere loopwagens. Echt ontzettend leuk!

Samen eten geven

Bij de ingang kan je bakjes brokken kopen maar ook flesjes met melk voor de lammetjes. De kleine lammetjes zitten nog in aparte hokken waardoor je ze makkelijk kan voeren. Maar er is ook een groter hok gemaakt met lammetjes van stro waardoor je er bij kan staan en ze kan aaien. Het is zo ontzettend lief om te zien!

Noé is helemaal niet bang voor dieren. Sterker nog, het liefst geeft ze alle geiten, kippen en zelfs koeien kusjes. De kippen vond ze deze keer het aller leukste van alle dieren. Ze bleef er maar achteraan lopen en tok tok roepen. Zo ontzettend leuk! Ook de lammetjes vond ze wel leuk, alleen was er een baby geitje die vooral erg geïnteresseerd was in haar sjaal haha.

Harm’s Hoeve is helemaal gratis toegankelijk waardoor je zelfs met een kleiner budget een super leuke en ook leerzame dag kan hebben. Elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn ze geopend van 10.00 tot 18.00.

Wil je meer weten? Kijk dan even op de site van Harm’s Hoeve.

Harm's Hoeve - een gratis dagje uit!