17 weken zwanger

Wellicht heb je het al meegekregen via Instagram. Maar de afgelopen week ben ik even wat stapjes terug gaan nemen. De zwangerschap en de daarbijbehorende kwaaltjes zijn helaas weer toegenomen. But life goes on! Daarom heb ik vandaag weer een update voor je. 

Regelen

Het is een behoorlijk pittige tijd geweest. Naast de dingen die iedereen herkent (denk aan de misselijkheid en vermoeidheid) kreeg ik namelijk zo’n 2 weken geleden in eens last van vreselijke hoofdpijnen. Niet van die irritante hoofdpijntjes die na een paracetamol wel overgaan, nee het waren de heftige hoofdpijnen. Die waarbij niets helpt en waarmee je opstaat en naar bed gaat. Na een paar dagen non-stop hoofdpijn besloot ik toch maar even langs de dokter te gaan. Helaas kon die niets voor mij betekenen. En ook de verloskundige gaf aan dat het enige wat ik kan doen fysio was of paracetamol en rust pakken. Dus heb ik direct maar even contact opgenomen met mijn zorgverzekering om te zien wat er mogelijk was qua fysio vergoedingen.

Hoe kom ik nou aan rust?!

Dit was wel even een dingetje. Want Noé gaat alleen op dinsdag naar de opvang. En de rest van de week is ze gewoon gezellig bij mij thuis. En hoewel ze zichzelf wel makkelijk kan vermaken, had ik net de pech dat er weer tandjes door kwamen en ze daardoor niet goed sliep overdag en veel spuitluiers had. Iets waar je echt niet op zit te wachten als alles draait en bonkt. We besloten dan ook om mijn ouders om hulp te vragen en gelukkig mocht ze daar een nachtje logeren zodat ik even wat extra rust kon pakken. Dit heeft wel geholpen, maar helaas niet voldoende..

En nu?

Ik ben toch maar overstag gegaan en heb de Fysio gebeld. De vorige keer dat ik daar was heeft het mij helemaal niets geholpen (dit was 2 jaar geleden) dus erg veel zin had ik er niet in. Maar Benny (de fysiotherapeut) gaf al snel aan dat dit een spanningshoofdpijn was en hij mij er zeker vanaf kon helpen. Ik ben nu 2 keer geweest, en ik moet zeggen dat het al wel echt een stuk losser voelt. De hoofdpijnen zijn nog niet helemaal weg, maar het is wel minder vaak en minder lang. Dus dat is natuurlijk al goed nieuws!

Thank god voor een goede zorgverzekering

Voor ik Noé kreeg hield ik mij helemaal niet bezig met wat er nu allemaal in mijn zorgverzekeringspakket zat. Maar wat ben ik blij dat ik daar nu wel écht op gelet heb. Er zijn immers kosten die je niet “hoeft” te maken als je goed verzekerd bent. Mijn zorgverzekering van FBTO heeft diversemodules die je zelf kan activeren als je de verzekering afsluit. Zo betaal je alleen waar je ook van gebruik wilt maken. Denk maar aan de fysio kosten, in mijn huidige zorgverzekeringspakket krijg ik 9 sessies vergoed. Maar check het goed bij je eigen verzekering want het kan natuurlijk verschillen.

We zijn nu inmiddels een paar behandelingen verder. En hoewel ik er nog steeds niet helemaal vanaf ben helpt het gelukkig wel iets. Ik merk dat het op sommige dagen erger is dan andere. Dus voor mij is de rust pakken wanneer het kan erg belangrijk. Zou dit een kwaaltje zijn die juist bij het krijgen van een jongetje hoort? Er zijn zo veel theorieën over, zoals bijvoorbeeld de NUB theorie, maar er zijn ook zat bakkerspraatjes over wanneer een kwaaltje nu bij een jongen of meisje hoort. Persoonlijk geloof ik er niet zo in, jij wel?

Dit was de update weer voor deze week! Binnenkort weer een nieuwe!

17 weken zwanger – even wat meer rust pakken..

*dit is een samenwerking