Knuffelen met dochter

We zijn al weer op de helft. Inmiddels ben ik nu 20 weken zwanger en heb ik écht het idee dat alles een beetje op zijn plek begint te vallen. Toch is zwanger zijn met een peuter behoorlijk pittig.

Een bewegelijke, energieke, vindingrijke en dolenthousiaste peuter. Ik denk dat dat wel een beetje mijn dochter omschrijft. En wat ben ik toch dol op haar. Toch is het soms wel even aanpoten. Want hoewel ik “pas” 20 weken zwanger ben is het deze zwangerschap tot nu toe wel echt een aanslag op mijn lijf geweest. En wanneer mijn kleine wervelwind door het huis raast terwijl mijn hoofd voelt alsof er een kudde olifanten overheen heeft gerend voelt het soms ook niet eerlijk tegenover haar. Want zij kan er niets aan doen, maar ze is er nu wel de dupe van. Mama ligt namelijk weer met een icepack op de bank en komt niet spelen. Mama word boos als ze met potten en pannen loopt te trommelen. Het voelt gewoon zo oneerlijk.

Aan het werk

Alles op alles om beter te worden

Meer kan ik niet doen, behalve beter worden. Dus ik ga wekelijks braaf naar mijn fysio afspraken. Ik doe mijn oefeningen en probeer te blijven bewegen. Ook probeer ik in ieder geval 1 keer per dag iets met Noé te doen. Al is het maar spelen in de tuin. Ook let ik meer op mijn voeding. Maar het is soms best moeilijk om een hap door mijn keel te krijgen als je je de hele tijd niet lekker voelt. Gelukkig ben ik wel van mijn 24/7 hoofdpijnen af en kan ik weer iets meer genieten van mijn zwangerschap. Maar door die weken rust pakken merk ik wel dat mijn conditie (nu al) weer ver te zoeken is. Tijd om weer in beweging te komen dus!

Een positieve noot!

Maar laten we het artikel afsluiten met een positieve noot. Ik voel me namelijk steeds beter en Noé vraagt elke dag wel eens naar de baby. Ze komt dan ook maar al te graag even een kusje brengen op mama’s buik of begint “de baby” te kietelen. Wat is het toch een engeltje. Ook heb ik eindelijk wat meer plezier in de voorbereidingen. Lekker shoppen voor babykleertjes, de peuterkamer van Noé klaarmaken, allemaal dingetjes waar ik nu weer meer puf voor heb! Nog 20 weken te gaan, en dan mogen we ons mannetje eindelijk ontmoeten.