speeltuin schommel

Wanneer je kinderen hebt, is je huis waarschijnlijk al snel kidsproof! Speelgoed, misschien zelfs een speelkamer of speelhoek, zodat je kind(eren) zich thuis goed kunnen vermaken. Maar heb je ook al aan de tuin gedacht? Niets is fijner voor een kind dan heerlijk buiten spelen! In dit blog vertel ik je alles over hoe jij van je tuin een speeltuin maakt, lees je mee?

Gras

Heb je een tuin met alleen maar tegels? Dan is het een overweging om een stuk grasveld aan te leggen in je tuin. Grasveld speelt nou eenmaal net wat fijner dan tegels, vooral om te voorkomen dat je kind pijnlijk valt tijdens het spelen. Liever geen echt gras? Kijk dan naar de mogelijkheden voor kunstgras. Ideaal om een balletje te trappen of een spelletje te spelen. Wil je wel voor écht gras gaan? Kijk dan eens naar welk graszaad geschikt is voor jouw tuin.

speeltuin zandbak

Speelhuisje

Om je kind een eigen plekje in de tuin te geven, kun je een speelhuisje plaatsen in je tuin. Zo hebben ze altijd iets waar ze zich kunnen terugtrekken en waar ze zichzelf goed kunnen vermaken. Je kunt kiezen voor een groot speeltoestel met o.a. een speelhuisje en glijbaan, of je plaatst alleen een speelhuisje in je tuin. Dit is natuurlijk afhankelijk van de ruimte en het budget, je kunt het zo groot maken zoals je zelf wilt! Extra leuk: geef je eigen draai aan het speelhuisje. Maak het gezellig door wat kleine meubeltjes te plaatsen, of bijvoorbeeld een plantje bij de ingang te zetten.

Speelrek

Liever geen huisje, maar wel een speelmogelijkheid? Dan kun je denken aan het plaatsen van een speelrek. Er zijn verschillende speelrekken waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld een duikelrek of een schommel. Heb je een grote tuin? Dan is het een idee om meerdere speelrekken te plaatsen, zo creëer je voor je kinderen een eigen speeltuin!

Hoe heb jij van je tuin een speeltuin gemaakt?