Buiten word het steeds eerder donker en ook het weer word steeds kouder. En hoewel het grauwe weer mij normaal niet heel veel doet merk ik wel dat het erg veel doet voor mijn tuin. De blaadjes vallen en het gras word dof. Daarom geef ik je vandaag wat tips zodat je tuin er ook in de winter er fotogeniek uit ziet! Lees je mee?shutterstock_119715592

Een mooie tuin in de winter kan best een uitdaging zijn. Zo vallen alle bladeren van de bomen, waardoor je tuin er gelijk een stuk grauwer uitziet. Toch kan je een hoop doen om je tuin toch op te fleuren. Denk maar eens aan vogelhuisjes! Naast dat de vogeltjes wel wat extra voeding kunnen gebruiken in de winter ziet het er ook een stuk gezelliger uit voor je tuin. Als je eens in de twee weken een keer een lekkere vetbol of wat pinda slingers ophangt maak je de vogeltjes heel erg blij.

shutterstock_winter

Wij hebben gekozen voor twee vlakken met gras in de tuin. In de zomer was dit natuurlijk prachtig. Maar nu het weer om slaat en er steeds meer bladeren naar beneden vallen ziet het er niet meer uit. Het lijkt wel of er een tornado over ons gras heen is gekomen. We zijn dus nu aan het kijken naar mooi groen kunstgras. Met kunstgras hoef je je niet druk te maken over onderhoud en daarnaast ziet je tuin er zo het hele jaar mooi groen uit.

winter

Omdat het in het najaar eerder donker word is het ook erg leuk om te spelen met verlichting. Denk hierbij aan twinkelende lichtjes, lantarens en mooie kaarsen. Zo schep je toch wat licht in de duisternis, maar voelt het ook lekker warm en knus aan. En mocht je nou een buiten kachel hebben? Zet die dan af en toe eens aan. Lekker met een glas glühwein en een warm dekentje voor de haard en je hebt een romantisch avondje met zijn twee.

Hoe maak jij jouw tuin klaar voor een koude winter?

Handtekening Jamey