Het is bijna zo ver want mijn volgende citytrip komt er alweer aan. Net terug uit Londen, en alweer aan het bedenken wat ik in Berlijn kan gaan doen. Ik ging op onderzoek uit en heb de highlights die op mijn to do lijstje staan voor jullie op een rijtje gezet. Lees je mee?

Berlijn is een van de bekendste city trip destinations. Niet alleen om zijn geschiedenis maar ook om het bruisende uitgaansleven. Nou ga ik met mijn ouders, zusje en haar vriend naar Berlijn. Dus echt stappen zal het wel niet worden. Maar waar moeten we dan wel echt naar toe? Ik zocht het uit!

Berlijnse Muur

Als je naar Berlijn gaat kan een bezoekje aan de Berlijnse muur natuurlijk niet ontbreken. Langs de hele muur zijn er diverse musea en restanten die prachtig zijn om te bezoeken. Vergeet ook zeker niet om even langs Checkpoint Charlie te gaan!

Gedenkstätte Berliner Mauer in de Bernauer Straße

Dit is een van de plekken waar je echt een goed beeld krijgt van hoe de Berlijnse muur er echt heeft uitgezien. Op deze plek moet je dus ook echt geweest zijn volgens vele travel sites.

Berlijn 2

Holocaust monument

Het Holocaust monument is het monument voor alle vermoorde Joden in de Tweede Wereldoorlog. De 2.711 grote betonnen blokken symboliseren alle slachtoffers. Naast dat je er door heen kunt wandelen kun je er ook prachtige foto’s maken.

Berlijn 1

Sachsenhausen

Sachsenhausen is het voormalig concentratiekamp van Berlijn. Het is vanaf het centrum ongeveer 35 kilometer. Iedereen die niet in het ideaal beeld van Hitler paste werd naar Sachsenhausen gestuurd. Politieke tegenstanders van Hitler, krijgsgevangenen, Joden, Roma, homoseksuelen, geestelijk gehandicapten en communisten werden hier opgesloten, gemarteld en geëxecuteerd. Een heftige plek, maar wel echt een plek dat ik graag zou willen bezoeken.

Natuurlijk kan je ook geweldig shoppen in Berlijn, en dat ben ik ook zeker van plan om te gaan doen. Maar ik vind het vooral ook erg mooi om deze historische plekken te gaan bezoeken. Mocht jij ook een stedentrip naar Berlijn plannen en nog een vliegticket zoeken, Boek hier!

Heb jij nog tips voor in Berlijn? Laat ze dan zeker even achter in de comments!

Handtekening Jamey

Afbeeldingen van Berlijn zijn van Shutterstock