Ook ik moet er aan geloven, de dagen van ’s morgens rimpel vrij wakker worden zijn voorbij! Tijd om dus wat maatregelen te gaan nemen. Naast een anti rimpel crème zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om rimpelvrij wakker te worden. Benieuwd waar ik het over heb? Lees dan snel verder!

Een droge huid krijgt eerder rimpels. En ik merk dat zelf ook tegenwoordig. Als ik wakker word lijkt het soms echt alsof mijn gezicht helemaal in de kreukels heeft gelegen. En hoe vervelend het ook is, niet al die kreukels trekken weer weg naar mate de dag vordert. Nou kan je natuurlijk allemaal dure crème gaan kopen en je gezicht vol smeren met enge slakken slijm, er is een veel makkelijkere manier om je gezicht strakker te houden.

rimpel 1

Dermatologen uit Amerika adviseren om te slapen op een 100% puur zijden kussensloop. In zijde zitten namelijk aminozuren die je huid hydrateren tijdens je slaap. Het slapen op een 100% puur zijden kussensloop voorkomt slaap vouwen, en dit zijn vaak ook de eerste vouwen die uiteindelijk rimpels worden. Het klinkt allemaal ontzettend goed, dus ik ben het ook gelijk maar eens gaan testen.

roze-zijden-kussensloop

Ik heb nu 2 weken op mijn zijden kussensloop geslapen. En in het begin was het wel even wennen. Want gezien ik best veel draai in mijn slaap werd ik soms ook wakker naast mijn kussen omdat deze kussensloop natuurlijk een stuk gladder is dan een katoenen kussensloop. Na een paar dagen was ik er gelukkig wel aan gewend en slaap ik heerlijk rustig zonder te glijden.

serie

Wat ik vooral merkte in de ochtend was dat ik wakker werd zonder die vreselijk slaap vouwen in mijn gezicht. En daarnaast bleek mijn haar er ook erg blij mee te zijn. Normaal zit alles ’s morgens echt helemaal in de klit. Maar sinds ik mijn Silk Heaven kussensloop gebruik heb ik daar geen last meer van. Ook heb ik geen last meer van statische haren, zoals je wel krijgt van satijn (polyester). Het 100% puur zijden kussensloop is verkrijgbaar vanaf €27 en is er in veel verschillende kleuren zo weet je zeker dat er altijd eentje is die matcht met je dekbed. Overigens ook een leuk idee om cadeau te geven met de kerst!

Wat doe jij om de eerste rimpels te voorkomen?

Handtekening Jamey