Kraamcadeau kraampakket

Een origineel kraamcadeau vinden voor een pasgeboren baby blijft een leuke, maar soms ook lastige klus! Je wilt graag een uniek cadeau geven, wat niet iedereen geeft. Om je op weg te helpen, deel ik in dit artikel de leukste kraamcadeaus met je, lees je mee?

Kraammand

Met dit kraamcadeau kun je al je creativiteit kwijt! Een kraammand is een mand of box met verschillende cadeautjes, meestal 5 tot 10 stuks. De kersverse ouders mogen dan iedere dag één cadeautje openmaken. Tips om in de kraammand te doen: een cadeautje voor mama (tijdschriften, verwenpakketje van Rituals), een cadeautje voor papa (speciaal biertjes, wat lekkers) en cadeautjes voor de baby natuurlijk (kledingsetje, tanden- of haarlokje doosje, besteksetje, knuffeltje, boekje).

Speelmat of babygym

Wat ook een origineel cadeau is om te geven, is een speelmat of babygym. Hier kan het kindje al vrij snel lekker op liggen, spelen en rollen. Let hierbij wel op dat je van te voren of checkt of de ouders niet al een soortgelijk iets hebben gekocht, zonde als ze het dubbel hebben! Tip: controleer ook even op de verpakking of de speelmat of babygym gebruikt kan worden vanaf 0 jaar, zodat de ouders deze ook echt kunnen gaan gebruiken.

Bedrukte kleding

Wil je graag kleding geven, maar niet van de standaard winkels? Laat dan kleding bedrukken! Je kunt bijvoorbeeld een rompertje bedrukken. Het leuke van bedrukking is, dat je het compleet in eigen stijl kunt laten bedrukken. Tip: laat kleding bedrukken in de stijl van het geboortekaartje (lettertype en kleur).

Cadeau voor op de baby- of speelkamer

Wat ook erg leuk is om te geven, is een cadeau voor later. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een geboortestoeltje die de ouders op de baby- of speelkamer kunnen plaatsen. Hier heeft het kindje nu nog niets aan, maar het staat wel ontzettend leuk en daarnaast is het een erg origineel cadeau! Ook hierbij is het een aanrader om het stoeltje te bedrukken in stijl van het geboortekaartje, dan weet je ook zeker dat de ouders de kleuren en het lettertype mooi vinden.

Wat geef jij graag als kraamcadeau?