Het lijkt nog oh zo ver…de lente. Stiekem is het dat ook wel, want de periode tussen de feestdagen en het fijne lenteweer lijkt altijd zo lang te duren. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de lente al wat eerder te laten starten voor jouw gevoel. Denk bijvoorbeeld al eens na over jouw tuin. Misschien wil je wel iets nieuws of kleine aanpassingen of misschien ook niet en wil je enkel een plan van aanpak maken om jouw tuin weer lekker op te frissen. Hoe dan ook, vandaag geven wij een paar fijne tip om je tuin voor te bereiden op de lente.

Gezelligheid en sfeer creëer je zelf

De tijd van heerlijk gezellig buiten zitten…we hebben er allemaal zin in. Lekker met een drankje de bbq aanslingeren, genieten van leuk gezelschap of een boek lezen bij een gezellig vuurtje. Hoe je het ook wilt, bedenk je nu al eens hoe jij jouw tuin gezellig wilt maken. Dit kun je bijvoorbeeld ook doen door een buitenverlichting snoer op te hangen. Hang het aan de overkapping, de schutting of je tuinhuisje. Veel goede verlichting kun je ook met elkaar koppelen, zodat je ook nog eens het geheel op maat kunt maken. Dat ziet er toch veel gezelliger uit?!

Opruimen!

Na de winter ziet je tuin er altijd schandalig uit. Denk aan allerlei bladeren, maar ook kapotte planten en andere rotzooi die door het slechte weer van de afgelopen regenachtige winter in je tuin blijven liggen. Zorg dat je een droge dag uitkiest om aan de slag te gaan. Trek een oude (en warme) outfit aan, zet de groencontainer klaar en opruimen maar. Veeg alles bij elkaar, raap bladeren bij elkaar, doe je gras even goed doorkammen met een hark etc. Haal oude en kapotte planten weg en gooi ze weg, zodat ze plaats maken voor nieuwe blikvangers. Het is even wat werk, maar het loont zich echt. Door enkel en alleen al op te ruimen ziet jouw tuin er al stukken beter uit.

Tuinsets en kussens poetsen

Eenmaal alle rotzooi uit je tuin? Dan kun je beginnen met het schoonmaken van je tuinmeubelen. Neem je tuinset goed af met een spons en vochtige doek en droog het meteen ook goed af. Doe ook meteen je loungebank meenemen en was de kussenhoezen. Zo beginnen die lekker fris aan een nieuw seizoen. Heb je kussens die buiten kunnen blijven liggen? Neem ze dan ook af met een doekje.

Bloemen en planten

Elke tuin, hoe groot of hoe klein dan ook, maak je gezellig met mooie bloemen en planten. Maak nu alvast een mooi plan, zodat je het hele jaar door bloeiende planten en bloemen hebt. Zo zit je nooit zonder. Onze tip is om hier goed in te investeren en te gaan voor vaste planten. Deze zijn wel wat duurder, maar blijven het mooi doen in jouw tuin.

Moestuintje?

Heb of wil je een moestuintje in jouw tuin? Dan is het nu toch echt tijd om een moestuinplan te maken en alvast zaden/bollen te kopen. Zo ben je er straks op tijd bij en geniet jij volgens de juiste planning van jouw heerlijke eigen verbouwde groenten en/of fruit!