Er is een grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt: een flottielje. Met een flottielje zeil je in een groep van maximaal tien jachten en een begeleider. Leuk om te doen als je op vakantie bent of een reis maakt. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets overkomt, want om in een flottielje te zeilen, is er een ervaren schipper aanwezig. En er zijn meer redenen waarom je absoluut eens met een flottielje zou moeten reizen.

Waarom reizen met een flottielje

Als je reist met een flottielje, reis je in een groep. De groep – of de vloot – bestaat uit maximaal tien jachten en wordt aangestuurd door een begeleider. Met deze groep vaar je vervolgens langs allerlei onvergetelijke routes. Denk aan de landen die Tubber aanbiedt, zoals bijvoorbeeld Italië, Kroatië, Griekenland of Turkije. Op deze manier zie je meer van een land dan als je met de auto gaat. Je kunt heerlijk ontspannen tijdens deze reis.

Reizen met een flottielje is volledig veilig

Je kunt flottielje zeilen Griekenland zonder gevaar. Wees dus niet bang om te gaan zeilen, want de kans dat er iets gebeurt, is erg klein. Het is namelijk verplicht om bij een flottielje te zeilen onder toezicht van een ervaren schipper. In de meeste landen waarin een flottielje zeilen mogelijk is, is het verplicht om een vaarbewijs te hebben. Op die manier kun je zorgeloos naar de mooiste plekken zoals baaien en havens varen.

Flottielje zeilen is een ervaring op zich

Flottielje zeilen is absoluut een activiteit die je zeker eens meegemaakt moet hebben. Je kunt in zowel Nederland als in het buitenland heerlijk zeilen. Op deze manier maak je nieuwe zeilvrienden en kun je op een veilige manier meer van de wereld zien. Er zit een ervaren schipper op het moederjacht en alle andere jachten moeten bestuurd worden door een schipper met een vaarbewijs. Vervolgens kun je zeilen op een kleinere boot in de vloot met je familie en vrienden. Zo kom je op plekken waar je anders moeilijk kunt komen.

Je kunt op locatie een zeilcursus volgen

Heb je er altijd al van gedroomd om zelf te zeilen? Dan is in een flottielje zeilen de ideale kans, want dit is een zogenaamde meezeilvakantie. Je kunt dat alleen varen, of met een gezin of vrienden. In het flottielje zeilen alle boten dezelfde routes onder begeleiding van een moederschip. Vaak is het mogelijk om op locatie een zeilcursus te volgen en de benodigde papieren te halen. Zo kun je nog eens vaker zeilen en ook meteen ervaring op doen op de mooiste locaties, zoals bijvoorbeeld Griekenland of Kroatië.