kleuren met mijn peuter zelf pakken

Lekker creatief bezig zijn met mijn peutertje vind ik hartstikke leuk. Maar het blijft iedere keer een uitdaging. Waarom dat dan hoor ik je denken? Ik vertel het je in dit artikel.

“ik wil alles zelf doen” fase

Ja, daar zitten we hier midden in. Alles wilt ze zelf doen. Denk maar niet dat ik het potlood in de juiste hand mag geven. Laat staan de punt van het potlood naar het papier toe draaien. Dat is toch te gek voor woorden? Waarom denk ik nou dat ik dat zou mogen doen! Dat kan deze dame prima zelf. En als het niet lukt? Dan vliegt met alle gemak het potlood door de woonkamer.

kleuren met mijn peuter zijkant

Kleuren met mijn peuter betekend ook dat ze langer dan 5 minuten op 1 plek moet zitten. En ook dat is best een uitdaging met deze tante. Ze rent het liefst de hele dag van hot naar her. Maar ja, dat schiet natuurlijk niet op als we aan het kleuren zijn. 

Elk kleurtje een nieuw blaadje

Het lijkt bijna een beetje standaard te worden. Elk kleurtje heeft een nieuw blaadje nodig. Want stel je eens voor dat er twee kleuren op een bladzijde staan. Dat ziet er toch niet uit mama. En als ik dan de bladzijde terug doe kijkt ze me aan alsof ik haar kamer knalrood met een paarse stippeltjes heb geverfd. Not done dus!

kleuren met mijn peuter close upkleuren met mijn peuter gooien potlood

Waarom haal je die potloden weg??

Dan denk je misschien, ik geef het op. Na 10 minuten klieren is het wel klaar. Maar nee hoor. Denk maar niet dat die potloden weer terug het doosje in mogen. Nee, als mama er klaar mee is wilt zij nog even door! 

Het kleuren met mijn peuter is nog best lastig al zeg ik het zelf. Ik blijf het natuurlijk wel gewoon doen want stiekem vind ik het wel echt prachtig. Vooral de discussies die ik met haar kan hebben zijn geweldig grappig. Maar ik ben wel benieuwd, hebben andere mama’s ook dit soort struggles? 

Waarom kleuren met mijn peuter best lastig is