Wat een prachtige winterse taferelen hebben we weer! Hoewel ik geen fan ben van kou moet ik je eerlijk bekennen dat ik voor het eerst genoten heb van die koude witte sneeuw. Voor het eerst met Noé in de sneeuw spelen en op de slee. Puur genieten!

Vroeger klaagde ik alleen maar over de kou, de natte vieze sneeuw voor mijn deur en het hoge uitglij gehalte in onze straat. Nu zat ik eigenlijk te wachten op de eerste vlokken hagelwitte sneeuw. Vorig jaar hebben we wel wat sneeuw gehad volgens mij. Maar toen liep ik nog maar net met een heel klein inie mini meisje op mijn arm. Inmiddels is dit kleine mensje flink gegroeid en kon ik niet wachten om naar buiten te gaan!

Winterpret koud!

De eerste keer sleeën

Ik zat al dagen te kijken op marktplaats naar een goedkope slee. Helaas zonder succes. En call me crazy, maar het moment dat ik de eerste vlokken uit de lucht zag komen gingen er in mijn hoofd alarmbellen af, Ik heb nog geen slee en het is al begonnen met sneeuwen! Dat kan toch niet! Direct ben ik alle winkels in de omgeving gaan bellen. En met succes, want na het 4e telefoontje had ik de jackpot! Een slee, een rugsteun en dat voor maar 80 euro. BELACHELIJK! Toch ben ik dan zo enorm enthousiast en moet ik gewoon een slee hebben voor de hele straat wit is en ben ik direct met Noé de auto in gesprongen om de slee te kopen.

Het was nog even spannend, want het rugsteuntje zat er nog niet op gemonteerd en ik moest nog boren ook. Gelukkig heb ik met wat hulp van mijn vrienden bij BLACK + DECKER een heel arsenaal aan geweldig gereedschap en kreeg ik het makkelijk voor elkaar. Tijd om naar buiten te gaan… Toch?

Winterpret op de slee

Die muts en handschoenen moeten echt aan!

Ja, we moeten ons kleine meisje wel goed warm aankleden. Gelukkig had ik een tijdje terug van BabyMatters een geweldig mutsje en handschoenen van Elodie Details gekregen. Nog nooit gebruikt, dus de perfecte gelegenheid om ze maar eens uit te proberen. Ware het niet dat Noé geen fan van al die poes pas is. Had ik net de muts op en was ik bezig met haar handschoenen, trok zij met haar vrije handje de muts weer af. Wat een gevecht was dat. Gelukkig had ze eenmaal buiten door dat het toch wel erg koud was en liet ze de muts op.

Winterpret met papa

Op Instagram Stories hebben jullie het wellicht al voorbij zien komen. Gieren van het lachen in de sneeuw. Hoe harder en hoe gekker, hoe leuker ze het vind. Vooral toen Milo mee ging rennen en rondjes om ons heen begon te sprinten kwam ze niet meer bij van het lachen. Nadat Bram thuis kwam van het werken zijn we nog eventjes naar buiten gegaan zodat ook Bram even met de slee kon rond rennen.

Winterpret bij gastouder

Ook bij de gastouder zijn ze heerlijk buiten wezen spelen met zijn allen. Staan in de sneeuw vind ze niet zo leuk. Dit vind ze gek of eng denk ik? Maar zodra Moniek (onze gastouder) een klein paatje voor haar vrij had gemaakt genoot ze er intens van. Lekker met de handjes in de sneeuw. Ik heb wel gelijk even een ski pak besteld bij Lidl want een legging met een broekje er over is toch niet heel erg warm, laat staan waterdicht. Hopelijk komt deze nog snel binnen zodat we weer snel buiten kunnen spelen!

Hoe was de eerste keer echt winterpret in de sneeuw voor jouw kleintje?