Alweer een jaar geleden werd ik ten huwelijk gevraagd. En inmiddels een paar maanden geleden zijn wij getrouwd. Voor de gemeente weliswaar. Maar door alle omstandigheden en beperkingen was dit het beste voor ons op dit moment. Dat neemt niet weg dat ik nog steeds droom van een prachtig trouwfeest. Hoe ik dat voor me zie lees je in dit artikel.

Waarom nog een trouwfeest?

Als klein meisje al droomde ik van een prachtige bruiloft aan het water met een bohemian jurk en een gezellig feest. En helaas kon dit nu door de pandemie niet doorgaan. Toch willen we beide nog een mooi feest voor onze vrienden en familie die er bij ons kleine huwelijk niet bij konden zijn. Het plannen van het feest alleen al, ik krijg al vlinders in mijn buik als ik er aan denk. Van het maken van trouwkaartjes tot de bloemstukken. Ik kan daar zo van genieten!

Via Kaartje2Go heb ik al dé perfecte uitnodiging gevonden. Simpel, maar ook erg elegant. Eigenlijk precies zoals wij ook onze bruiloft voor ogen hadden. Persoonlijk denk ik ook dat de uitnodiging dat ook wel mag uitstralen. Zo komt het allemaal tot 1 mooi geheel en is het gelijk ook duidelijk voor je gasten wat ze kunnen verwachten.

Trouwen of geloftes

Het echte trouwen hebben we natuurlijk al gedaan. Maar waarom zouden we niet nog een kleine ceremonie doen? Omdat we op het gemeentehuis getrouwd zijn hebben we geen geloftes uitgesproken. Maar hoe spannend ik dat ook vind om te doen (ik haat spreken voor een grote groep) lijkt het me wel ontzettend mooi. Dus wie weet… Je snapt wel dat de kids dan wel gaan vragen wanneer we weer op zoek gaan naar babynamen. Op de een of andere manier denken ze dat trouwen kinderen brengt.

Nu hoor ik je denken, waarom zijn jullie dan niet groots getrouwd? Onder andere de pandemie heeft hier een rol in gespeeld. Omdat we door de hele pandemie geen groot trouwfeest konden vieren hebben we besloten om te gaan kijken naar een nieuw huis. En veel sneller dan verwacht hadden we die gevonden. Ons bod werd bijna direct geaccepteerd. Dit hadden we nooit verwacht. Omdat we voor de kids en onszelf alles goed geregeld wilden hebben op financieel en verzekering én omdat er geen uitzicht was op wanneer de maatregelen zouden gaan veranderen hebben we er voor gekozen om toch maar te trouwen op het gemeentehuis. Maar dat neemt niet weg dat we in de toekomst nog een groot feest willen gaan geven om ons huwelijk te vieren.

Verliefd, verloofd, getrouwd.