Crypto currency, tegenwoordig is het niks geks meer. Zou je hier vroeger over beginnen dan zouden we je allemaal uitgelachen hebben, maar nu is het een way of life. Ben jij een beetje thuis in de crypto wereld of begin je er net mee en heb je er nog wat research nodig? Mocht je twijfelen dan is dit artikel wat voor jou!

Doe je research!

Twijfelen als het over geld gaat, het is niet zo gek. We werken er immers hard voor en kunnen het maar één keer uitgeven. Je wilt er dus goed mee omgaan. Voordat je je stort in de wereld van crypto currency is het belangrijk dat je je goed inleest. Doe je eigen onderzoek en ga niet enkel af op ervaringen van anderen. Deze kunnen geluk hebben gehad of juist pech, of je niet helemaal de waarheid vertellen. Eigen onderzoek is dus altijd het beste. Baseer je mening op verschillende artikelen.

Proberen

Als het om crypto currency gaat wordt de keuze steeds groter. Er zijn namelijk verschillende platformen waarbij je kunt kopen en verkopen. Probeer eens wat interfaces uit zonder geld uit te geven. Je kunt bijvoorbeeld het platform onderzoeken op gebruiksgemak. Ben je niet zo technisch? Dan is een app op je telefoon misschien wel fijn om mee te beginnen. Ervaring leert dat deze namelijk gebruiksvriendelijker zijn. Mocht je het toch willen proberen, dan kun je dat ook met weinig geld doen. Je hoeft namelijk niet duizenden euro’s in te leggen om te kijken hoe het werkt. Begin met een paar euro, een bedrag dat je goed kunt missen en kijk hoe het werkt.

Een gok

Tenzij je een echte crypto pro bent (in dat geval is de kans klein dat je dit artikel leest) is het handelen in crypto currency een gok. Je weet namelijk nooit wat de koers gaat doen. Vergelijk het met beleggen, want ook daarbij ben je afhankelijk van de beurs. Zo gaat dat ook met crypto, want als de ene coin (munt) daalt, dan daalt de rest vaak mee. Weet ook dat er na diepe dalen ook weer hoge pieken komen.

Investeer en neem de tijd

Snel geld verdienen kun je met crypto currency vergeten. Tenzij je heel veel inlegt en heel veel geluk hebt natuurlijk. Overal het algemeen dien je jouw investering een aantal jaren te laten staan. Zoals al eerder genoemd moet je niet in paniek raken wanneer jouw investering in een diep dal zit, want er komt altijd weer een piek na. Wanneer dat is weet niemand, dat kan best een tijdje duren. Je moet je geld dus echt langere tijd kunnen missen.

Is crypto currency wat voor jou?