Jamey.nl thumbnail

Op het gebied van Instagram blijft er van alles veranderen. Het perfecte plaatje word steeds minder getoond en video’s des te meer. Ik merkte bij mijzelf dat de motivatie om te posten steeds minder werd door de dalende trend en ik besloot daar wat aan te doen. 

De afgelopen tijd zag ik een dalende trend op mijn Instagram account. En gezien Instagram een belangrijk onderdeel is van mijn platform Jamey.nl besloot ik er wat aan te doen. Instagram is namelijk steeds actiever op het gebied van video. Dit was natuurlijk te verwachten. Maar toch heb ik er lang mee gewacht omdat ik video best een lastig iets vind. En tja, als ik iets doe wil ik het graag goed doen. 

Video instagram-2

Wat voor jou werkt, werkt niet perse voor mij..

Iets wat ik erg lastig vind aan Instagram is dat er niet een simpel recept is voor succes. Het is en blijft een trial en error iedere dag. Werkt het juist als ik een “perfect plaatje” post? Of moet ik gaan voor humoristische video’s zoals Sanne van Laviesanne doet? Sanne wees mij terecht op het feit dat je vooral moet doen wat bij jou past. En to be honest, ik ben gewoon niet grappig. Een humor filmpje zul je dus niet zo snel zien. Ook ben ik een beetje camera shy als het gaat om praten in een camera. Dat maakt het dan toch een beetje lastig vind je niet?

Dus wat nu?

Ik heb besloten af en toe de foto’s met video’s af te gaan wisselen. Zoals ik al zei is alles op Instagram een trial en error. En zo zal dit ook voor mij zijn. Ik wil het wel leuk houden en dicht bij mijzelf. Je kunt dus leuke sfeer/behind the scenes video’s verwachten waarbij ik bijvoorbeeld laat zien hoe ik een bepaalde foto heb geschoten of wat juist laat zien wat er op het moment van een foto gebeurde. Ik vind dit zelf ook altijd erg leuk om te zien en hoop op deze manier toch weer nieuwe en vooral leuke content te creëren. 

Het zal vast niet makkelijk zijn om alles te editen. Vergeef mij dan ook als ik niet de perfect ge-edite videos plaats. Voor mij is het ook een leer proces. Maar wel een proces waar ik weer energie van krijg! En dat is voor mij voor nu het aller belangrijkste.

Cijfers zijn niet alles

Cijfers zijn natuurlijk belangrijk, maar lang niet alles. Voor mij is vooral het belangrijkste dat ik weer plezier krijg in Instagram. De sleur waar ik voor mijn gevoel in zit wil ik doorbreken! Herken jij dit gevoel misschien ook als het gaat om social media? Stuur mij dan vooral eens een DM, op die manier kunnen we elkaar wellicht een hart onder de riem steken!

Video instagram