Ben je in verwachting? Of is de kinderkamer van jullie zoon of dochter toe aan wat vernieuwing? Dan is dit blog geschreven voor jou! Wij delen een aantal leuke tips met je voor een baby- of kinderkamer, lees je mee?

Kies voor leuk behang of een mooie kleur

De muren zijn de basis van een kamer, het is dan ook zeker aan te raden om hiermee te starten. Wellicht was je van plan om de muren wit te houden, maar juist op een baby- of kinderkamer is het erg gezellig om de muren een kleurtje of behang te geven. Kijk voor inspiratie is online naar Little Greene verf en behang. Little Greene heeft bijzondere kleuren en behang, waardoor het echt even wat anders is dan de standaard keuzes bij de bouwmarkt. Daarnaast heeft Little Greene behang wat gericht is op de 18e, 19e of 20e eeuw, zo leuk! Die oude prints zijn erg gaaf om te verwerken in een slaapkamer.

stone-inspiration_12

Meubels – tweedehands of nieuw?

Naast de kleuren op de muren, zijn de meubels in de slaapkamer het meest belangrijk. En of hier veel keus in is, je ziet vast door de bomen het bos niet meer! Mijn tip: start met het rondneuzen op Pinterest. Doe ideeën op en vind een stijl die je leuk vindt. Klassiek, modern, landelijk of design? Beslis daarna of je de meubels tweedehands of nieuw gaat aanschaffen. Meubels kunnen erg duur zijn in aankoop, bekijk daarom ook zeker even uitverkoop pagina’s en Marktplaats. Met een likje verf is een commode of ledikant zo weer als nieuw!

little_greene_2017_new_colourcard_20_lr

Decoratie

Last but not least: decoratie. Toch wel een van de leukste dingen om te shoppen voor een slaapkamer! Enkele leuke tips:

  • Wandplankjes zijn ideaal om kleine spulletjes op te zetten zoals boekjes, een lampje of wat verzorgingsspullen. Hang bijvoorbeeld enkele wandplankjes bij de commode, dit staat leuk en is functioneel. Tip: kies voor een mooie witte wandplank en gebruik als achtergrond de grijze verf van Little Greene, zo springt het plankje er echt uit!
  • Naast een wandplankje, is een wandlampje ook een echte sfeermaker. Deze vind je in allerlei soorten en maten online of in de winkels. Daarnaast is dit ook een aanrader wanneer je kindje niet graag in het donker slaapt.
  • De manier om een kamer op te leuken: knuffels. Zeker voor de echte kleintjes zijn knuffels onmisbaar. Plaats ze achterin het bedje, op de stoel of op een wandplankje.

Welke kleur verf of behang heb jij gekozen voor de kinderkamer?

Tips voor een leuke baby- of kinderkamer