online kleding shoppen

Tijdens deze vervelende corona periode is online shoppen booming geworden. Ok, let’s be honest. Ik shopte al meerendeel online, maar nu kunnen we vaak gewoon niet anders. Maar hoe vervelend is het als je dan je outfit besteld en het toch niet blijkt te passen wanneer je het hebt ontvangen? In dit artikel deel ik een aantal tips met je om online kleding shoppen makkelijker te maken.

Meten is weten

Vaak weet je wel welke maat je moet hebben. Toch kan je je er soms goed op verkijken. Bij het ene merk valt een M heel klein en bij het andere merk verzuip je er in. Het makkelijkste is om daarom je maten vooraf even op te meten. Pak ook een kledingstuk van jezelf dat goed zit en meet dat ook even op. Op bijna alle webshops heb je wel een maattabel en in sommige gevallen hebben ze ook per item de maten er bij gezet. Zo kan je heel makkelijk kijken of je de juiste maat te pakken hebt of dat je toch een andere moet kiezen.

Laat iemand anders het werk doen

Vind je het lastig om een leuk matchende outfit te zoeken? Dan kan het handig zijn om een Zalon stylist in te schakelen. De styliste gaat aan de hand van wat informatie die jij aanlevert aan de slag om een toffe outfit samen te stellen. In het verleden heb ik al eens een Zalon Box besteld en dat was écht superleuk! Ik ontving toen een jurk die ik nog steeds met mega veel plezier draag en ook een andere outfit waarvan ik zelf nooit had gedacht die zelf uit te kiezen. En zeg nou zelf, wie zou er nou niet een keer een make-over willen krijgen!

Rond shoppen

Normaal zou je winkel in, winkel uit gaan. En vergis je niet, dat kan natuurlijk online ook! Kijk goed rond voor je zo een besluit neemt, want wie weet is die ene top die je leuk vindt ergens anders wel voor de helft van de prijs! Rond kijken kan zeker weten lonen.

Maak vooraf een lijstje

Je kent het fenomeen Action vast wel. Ik kom er graag, maar weet vooraf dat ik met tassen vol thuis kom met spullen die ik eigenlijk helemaal niet nodig heb. Online is dit ook heel verleidelijk. Zorg er daarom voor dat je vooraf duidelijk op papier zet wat je precies nodig hebt en voor wie. Ga daarna pas je browser openen om te shoppen. Want voor je het weet zit er van alles in je winkelmandje dat je helemaal niet nodig hebt!

online kleding shoppen