Plus size is al lang niet saai meer!

Tot een paar jaar geleden hoorde je vooral dat plus size kleding saai was. Nu hoef je daar echt niet bang voor te zijn! De gemiddelde Nederlander is ook zeker geen maatje 36 meer en eigenlijk is maat 42 meer dan normaal. En dat zie je ook gelijk terug in de mode trends. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Shop your shape

Wanneer je wat groter bent lijkt het soms lastig om te kunnen slagen voor de perfecte jeans. Maar waarom? Er zijn zo veel merken die tegenwoordig echt goed kijken naar de pasvorm. Voor de curvy vrouw met wat meer heup, de vrouw met de een recht figuur. Voor iedereen is er wel die ene perfecte jeans te vinden. Het belangrijkste advies wat ik je kan geven is shop your shape en niet op maat.

Mama’s bloemengordijn of trendy flowers

Een van de trends die we dit voorjaar voorbij zien komen zijn de bloemen prints. En nee, ik bedoel niet mama’s bloemengordijn. Neem bijvoorbeeld deze prachtige bloemen print broek die ik bij Happy Size vond. Een instant summer vibe vind je niet?

Ook dit prachtige jurkje vond ik bij dezelfde site. Dit jurkje van Janet & Joyce is perfect voor wanneer je wat meer curves hebt en toch wat taille wilt laten zien. En hoewel het een bloemen design is lijkt het absoluut niet oubollig!

Blijf jezelf!

Hoewel het erg verleidelijk is om te gaan voor save is het écht niet gek om af en toe eens uit je comfort zone te stappen. Maar vergeet vooral ook niet jezelf te blijven. Curves zijn er en die mogen gezien worden. Voel jij je prettiger in een effe kleur, maar wil je wel eens wat verder uit je comfort zone stappen? Probeer dan eens te mixen met items. Ga bijvoorbeeld voor een effe design broek/legging en een jurkje met print. Begin met een rustige kleur. Voel je je er goed bij? Dan kun je altijd een stapje verder gaan en bijvoorbeeld voor een fel gekleurde top gaan!

Voel je je onzeker omdat je nieuwe jurkje toch iets meer aangesloten zit? Kijk dan eens of je een mooie blazer hebt om er over heen te dragen!

Zoals je ziet, curvy ofwel plus size mode is totaal niet saai! Voor alle maten zijn er tegenwoordig toffe trends. Mijn favoriete trend is de flowerprint. Wat vind jij tof om te zien?

Plus size is al lang niet saai meer!