Self Care Saturday: Aromatherapie

Aromatherapie is iets wat al duizenden jaren terug gaat. Geur beïnvloed namelijk je gemoedstoestand. Het is dan ook niet gek dat veel mensen heling zoeken bij aromatherapie. In dit artikel geef ik je een aantal tips voor een Self Care Saturday waarin geuren centraal staan.

Geuren door het hele huis

Een van de grootste hype van dit moment zijn toch wel de etherische oliën. Een poosje terug heeft Lonneke al een artikel geschreven over haar ervaring met Geurwolkje. Dit is een aroma diffuser waarmee je diverse geuren door je huis kunt laten stromen. Daarnaast zijn er nog meer manieren om de etherische oliën door je huis te verspreiden. Ik zal een aantal manieren met je delen zodat jij ook lekker kunt gaan ontspannen.

Geurstokjes

Een van de makkelijkste manieren om geuren te verspreiden in je huis zijn geurstokjes. Deze kun je op verschillende plekken in je huis neerzetten. Probeer deze aroma diffuser wel per kamer te verdelen zodat geuren niet in elkaar overlopen. Voor de slaapkamer zou je bijvoorbeeld voor een lavendel geur kunnen gaan. En voor de woonkamer een seizoensgeur. Lavendel bevorderd je slaap namelijk. Dat is niet heel handig om in de keuken of werkkamer te zetten.

De badkamer

Voor mij is de badkamer een veilige plek om lekker te ontspannen. En met veilig bedoel ik dat deze deur op slot kan zodat ik niet gestoord kan worden haha. Elke week probeer ik even een paar uurtjes voor mijzelf te nemen om lekker te kunnen ontstressen. Ik steek dan een paar heerlijke geurkaarsen aan en zet een rustgevend muziekje aan. Even weg van alle stress!

Het ultieme spa moment boodschappenlijstje

  • Bruisballen
  • Gezichtsmasker
  • Haarmasker
  • Een goed boek
  • Muziek (bij voorkeur een feelgood of relax lijstje van Spotify)
  • Vind je het lastig om te ontspannen met een boek? Zet dan je favoriete Netflix serie aan op de laptop/iPad (zet hem wel veilig neer!)

Tip: ook voor in de keuken!

Wanneer je vieze kookluchtjes wilt verwijderen uit je keuken is een katalytische brander ideaal. Dit is geen kaars waar je kids de vingers aan kunnen branden hoor! Maar deze brander vul je met een geur olie welke je vervolgens 30 seconden aansteekt om daarna weer uit te blazen. Door de warmte komt de geur vrij en ben je vrijwel direct van die vieze kook lucht af!

Self Care Saturday: Aromatherapie