Een outfit samengesteld door een stylist onbetaalbaar? Het kan tegenwoordig en hoeft absoluut niet onbetaalbaar te zijn! Zalon, het zusje van Zalando zorgt hier voor! Benieuwd, lees dan snel verder. 

Zalando is online een van de grootste kleding warenhuizen. Maar als je geen idee hebt wat je staat of wat nou echt hot is dit seizoen is het ideaal als er een stylist met je meedenkt. Maar goed, een stylist inhuren om samen met je te gaan shoppen kan behoorlijk oplopen qua kosten. Maar daar hoef je je vanaf nu dus geen zorgen meer over te maken want Zalon helpt je! 

Nou denk je misschien, dit zal vast niet gratis zijn. Toch wel! De dienst is volledig gratis en het enige wat je betaald is de kleding die je uiteindelijk besluit te kopen. Maar goed, voor we op de zaken vooruit lopen zal ik je eerst uitleggen hoe het allemaal in zijn werk gaat. 

Interesses delen

Na het aanmelden op Zalon maak je een profiel aan. Hier geef je je maten in aan, upload je een aantal foto’s van jezelf en upload je ook een aantal foto’s van bijvoorbeeld pinterest van outfits en stijlen die je leuk vind. Ook kun je je budget aangeven en bepaalde kledingstukken selecteren of juist de-selecteren. Zo ontvang je alleen items waarvan je denkt ze nodig te hebben. 

Op basis van de door jou doorgegeven wensen komt er een match (of meerdere matches) met een stylist uit. Je kunt vervolgens op hun profiel klikken en kijken of zijn/haar stijl een beetje bij jou past. Na dit alles ontvang je een mailtje dat jouw stylist voor je aan de slag gaat en twee outfits voor je gaat samenstellen. Na een paar dagen krijg je een eerste voorstel. Hierin kun je aangeven wat je wel of niet leuk vind. Vervolgens gaat de stylist met je feedback aan de slag en stelt ze de definitieve box voor je samen. 

Een box op maat

Eenmaal de box in huis is het passen geblazen! Ik ontving in totaal 2 leuke outfits met een paar verschillende tops zodat ik ook nog wat extra keuze had. Daarnaast zaten er ook leuke sandalen bij. Ik heb alles gepast uiteraard en heb uit de hele box twee kleding stukken gehouden. Niet omdat de rest niet leuk was, maar omdat ik die items al in de kast heb hangen. Waardoor het niet echt nodig was voor mij om deze te houden. Maar door de box heb ik nu wel gezien hoe ik die items dus ook met elkaar kan stylen! 

Mijn favoriete item uit de box is deze super zomerse overslag jurk. Het leuke printje en de toffe mouwen geven me echt een “Spanje” gevoel. En waar ik zoiezo al fan van was is de lange achterkant vs de korte voorkant. Ik vind dat zo ontzettend leuk! 

 

Een ander item uit de box die ik heb gehouden is de comfy chino/pantalon. Deze is gemaakt van 2 soorten stof en is daardoor echt enorm comfortabel. De voorkant is van pantalon stof en de achterkant van een soort Jersey. Super zacht en comfortabel om te dragen. Maar toch ook een beetje die zakelijke feel. I love it! 

Alle andere items heb ik kosteloos terug kunnen sturen. En uiteindelijk betaal je dus alleen de producten die je houd. Ik heb gelijk toch wat inzicht gekregen over wat mij wel en niet leuk staat. En daarbij zaten er ook echt combinaties bij die ik zelf anders nooit zou hebben gekozen. Echt ontzettend leuk om zo weer een nieuwe stijl voor mezelf te ontdekken! 

Zou jij Zalon ook durven te proberen?