December komt steeds dichterbij. En daarbij ook de struggle om leuke sinterklaas en kerst cadeaus te vinden. Maar wanneer begin je met het zoeken van cadeaus? Nu al inslaan, of nog even wachten?

Hele drukke (en dure) maanden

November en december zijn drukke maanden voor ons. In deze maanden hebben we de verjaardag van Bram, ons lieve nichtje en Noè. Daarnaast krijgen we ook nog eens Sinterklaas en de kerst er bovenop. 2 hele dure maanden dus. Want al die verjaardagen en feestdagen betekenen ook dat er een hoop cadeaus moeten worden gekocht. Maar wanneer begin je daar mee? En wat voor een budget houd je aan? Ik vind het nogal lastig. Want ondanks dat Noé Sinterklaas nog niet helemaal begrijpt is dit wel iets wat wij ieder jaar vieren met haar nichtje. Dus dat betekend dat beide meiden ook voor Sinterklaas cadeautjes krijgen.

Wat doen we met Sinterklaas?

Zoals ik al zei is het voor Noé nog niet helemaal duidelijk wat Sinterklaas inhoud. Toch vieren wij het wel omdat het nichtje van Bram er nu midden in zit. We pakken het alleen niet zo groots aan als dat wij vroeger deden. En mede omdat de kinderen ook beide rond Sinterklaas jarig zijn houden we het bescheiden met een budget van max 20 euro. Daarnaast probeer ik altijd iets nuttigs en een speelgoed iets te geven, want de verjaardagen word er ook heel vaak speelgoed gegeven.

En met de kerst?

De kerst is voor mij wel een groter dingetje. Ik vind dit altijd zo gezellig en zeker omdat we bij mijn ouders tegenwoordig bergen met cadeaus onder de boom hebben met de kindjes er bij. Het nadeel is wel dat we dan voor iedereen op zijn minst 1 of 2 cadeautjes willen meenemen. En aangezien we inmiddels met 9 zijn (volgend jaar zullen dat er 10 zijn) is dat best een dure aangelegenheid. Vooral wanneer ik alles in december pas ga kopen. Weer een reden om er maar vroeg mee te beginnen!

Noé haar 2e verjaardag

Voor Noé haar verjaardag wil ik dit jaar weer 1 groter cadeau geven in plaats van allemaal verschillende dingetjes. Zo houden we het een beetje binnen de perken en krijgt ze iets wat ze bijvoorbeeld echt nodig had of juist heel erg leuk vind. Ook heb ik met mijn ouders afgesproken dat er geen speelgoed komt (hoe lullig dit ook klinkt) en juist iets wat ze kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een pyjama of een leuk dekbed voor haar nieuwe bedje.

Dankbaar om blogger te zijn..

Natuurlijk heb ik ook het voorrecht als blogger dat ik soms hele leuke pers pakketjes mag ontvangen. Niet alles verschijnt hiervan op mijn blog omdat het soms gewoon te veel (of te veel van het zelfde) is. In dat geval bewaar ik het wel eens voor bijvoorbeeld verjaardagscadeaus of voor in dit geval de feestdagen.

Om het overzicht te bewaren houd ik een lijstje bij. Zo weet ik precies voor wie ik al wat heb gekocht, en voor wie ik nog mag gaan shoppen. Om het jou ook makkelijker te maken heb ik een leuke printable voor je gemaakt!

Kerst cadeau checklist Jamey.nl

Ik ben er in ieder geval al druk bezig met het verzamelen van alle cadeau’s. Stiekem vind ik het nog leuk ook. Want nu kan ik de leukste deals in de gaten houden. Wel vind ik het voor Noé erg lastig om dingen in de kast te laten liggen. Maar we doen ons best!

Sla jij ook al vroeg cadeautjes in? Of ben jij een last minute shopper?